Cumartesi, Mayıs 4, 2024

Xiaomi HyperOS Geliyor! Güle Güle MIUI

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz hafta Xiaomi’nin yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışmalar yaptığına ilişkin iddialar gündeme gelmişti. MiOS adıyla isimlendirileceği söylenen işletim sisteminin MIUI arayüzünün yerini alacağı da belirtilmişti. Bir yandan iddiaları takip edip bir yandan da resmi açıklamaları beklerken, beklenen açıklama Lei Jun cephesinden geldi. Ünlü yönetici Xiaomi HyperOS işletim sistemini duyurdu.

Xiaomi HyperOS Ne Zaman Gelecek? Neler Farklı Olacak?

Lei Jun tarafından yapılan X paylaşımına göre bakacak olursak Xiaomi HyperOS başlı başına bir işletim sistemi olarak gelecek. Android’in değiştirilmiş bir versiyonu ile Vela sisteminin ayrıcalıklarının bir araya getirilmesiyle hazırlandığı belirtilen yeni işletim sistemi, çok daha kapsayıcı olacak.

Sadece akıllı telefonlarda değil, Xiaomi’nin diğer ürün ekosistemlerinde de kullanılan kapsayıcı bir işletim sistemi göreceğiz. Böylece kullanıcılar akıllı telefonları aracılığıyla çok daha geniş bir ekosisteme hükmetme ayrıcalığına sahip olacaklar.

HyperOS olarak isimlendirilecek olan yeni işletim sisteminin yer aldığı ilk cihaz ise Xiaomi 14 serisi akıllı telefonlar olacak.

Yeni amiral gemisi akıllı telefonla beraber, işletim sisteminin tanıtımının da yapılmasını bekliyoruz.

Merak edilen bir diğer konu MIUI arayüzüne ne olacağı konusu. Henüz bu konuyla alakalı bir açıklama yok. Belki de marka Huawei gibi ilerleyebilir. Bundan sonraki akıllı cihazlarda Xiaomi HyperOS işletim sistemini görebiliriz.

Xiaomi HyperOS

Destekli eski cihazlar için de yükseltme ya da iki farklı yazılım kullanma çözümüne gidilebilir. Dediğimiz gibi tüm bunlar için yeni yapılacak olan açıklamaları beklemek ve tanıtımı görmek gerekiyor.

Şimdilik söyleyebileceğimiz iddiaların doğru çıktığı ve Xiaomi’nin köklü bir değişiklik üzerinde çalışmalarını tamamlamış olduğu.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler