Cuma, Mart 29, 2024

Xiaomi Mi 11 Kutusundan Şarj Adaptörü Çıkmayacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple, yeni iPhone serisi iPhone 12’yi tanıttığı zaman kutu içeriğinde kulaklık ve şarj adaptörü olmayacağını dile getirmişti. Bu söylemden sonra kullanıcılar ile birlikte rakip firmalar bu konu oldukça alay etmeye başladı, özellikle Xiaomi ve Samsung sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşım ile kutu içeriklerinden şarj adaptörü çıkaracaklarını vurguluyorlardı ama çentik akımı gibi bu akıma da ilk katılan isimler bunlar oldu.

xiaomi ceo 1
Xiaomi Mi 11 Kutusundan Şarj Adaptörü Çıkmayacak 2

Çinli telefon üreticisi Xiaomi’nin CEO’su Lei Jun, çevre endişelerini gerekçe göstererek yaklaşan Mi 11 telefonunun şarj cihazı ile gelmeyeceğini doğruladı. Bu, insanların sahip olduğu diğer tüm şarj cihazlarına benzeyen başka bir plastik parçası sağlamaya karşı meşru bir argüman olsa da Xiaomi, iPhone 12 ile şarj cihazlarını dahil etmediği için birkaç ay önce Apple ile dalga geçen diğer telefon üreticilerine katıldı.

Jun, Çin sosyal medya sitesi Weibo’da insanların çevresel bir yük oluşturan birçok şarj cihazına sahip olduğunu ve bu nedenle şirketin Mi 11 için şarj cihazını kutudan kaldırdıklarını söyledi.

Apple’ın iPhone 12’ye şarj cihazlarını dahil etmeme kararı biraz alay konusu oldu ve Samsung gibi rakipler bir reklamda müşterilere şarj adaptörlerinin “Galaxy cihazınıza dahil olduğunu” hatırlattı. Ancak bu Galaxy reklamı, Samsung’un yaklaşan Galaxy S21 telefonlarına bir şarj cihazı eklemeyeceğine dair söylentiler devam ettiği sırada silinmiş gibi görünüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler