Cuma, Nisan 26, 2024

Xiaomi Mi 6X Tanıtıldı! İşte Fiyat Performans Canavarı O Cihaz!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xiaomi yeni canavarını tanıttı. İşte Xiaomi’nin yeni fiyat performans odakli modeli Mi 6X

Geçtiğimiz gün yayınladığımız bir yazıda Xiaomi’nin esrarengiz bir modelinin ortaya çıktığını ve kısa süre içerisinde tanıtılacağını belirtmiştik. Aldığımız duyumların doğruluğu bugün tanıtılan Mi 6X ile doğrulandı.

Çinli teknoloji devi Xiaomi yeni modeli ile karşımıza çıkıyor. Önceki yazımızda çift kamerasından, teknik özelliklerinden biraz bahsetmiştik. Şimdi hem özellikleri hemde fiyatı net olarak belli. Gelin cihazı şöyle bir detaylıca inceleyelim.

xiaomi 3 1

Xiaomi’nin Yeni Modeli Mi 6X!

Geçtiğimiz günlerde sızıntılarla haberini aldığımız Mi 6X bugün tanıtıldı. Sizi fazla sıkmadan cihazın özelliklerini detaylıca anlatalım. Öncelikle Mi 6X in en belirgin özelliği 6 inçlik 2160 x 1080 çözünürlüğünde bir ekranla beraber gelmesi. Keza bu ekran hem çok geniş hemde yüksek çözünürlüklü.

Yazılım tabanlı yapay zeka motorunu içerisinde barındıran Xiaomi Mi 6X, bu teknoloji ile içerisindeki Snapdragon 660 yonga setini destekliyor. Batarya kısmında 3.010 mAh’lik bir batarya kullanmayı tercih eden Mi 6X, hızlı şarj özelliğinide beraberinde getiriyor.

xiaomi 4

Xiaomi bu modelde kullanıcılara seçim özelliği sunmuş. Cihazın 2 farklı versiyonu bulunmakta. Bunlardan birisi 4 GB Ram ve 64 GB dahili hafızayı içerisinde barındırıyor. Diğeri ise 6 GB Ram ve yine 64 GB dahili hafızayı içerisinde barındırıyor. İki versiyon arasında seçim size kalmış.

Yine arka kısma baktığımızda cihazın çift kamera özelliği sunduğunu görebiliyorsunuz. Bu kameralardan birisi içerisinde Sony’nin 12MP çözünürlüğündeki IMX486 sensörünü kullanırken, ikinci kamera yine Sony’nin 20MP çözünürlüğündeki IMX37 kodlu sensörünü kullanıyor.

xiaomi 2 1

Peki Xiaomi Mi 6X’in Fiyatı Ne Kadar?

Hepimizin bildiği gibi Xiaomi son derece düşük fiyatlı ve yüksek performanslı modeller ortaya koyuyor. Bu cihazda son derece performanslı ve uygun fiyatlı olmuş. Baştada belirttiğimiz gibi cihazın iki farklı versiyonu bulunuyor. Bu modeller arasında da fiyat farkı bulunuyor.

İlk versiyon olan ve Ram kapasitesi olarak 4 GB‘lık modelin belirlenen fiyatı 253$ civarında. Yani yaklaşık 1.037 Türk Lirası. Piyasadaki cihazlara nazaran oldukça uygun bir fiyat sunduğunu görebiliyorsunuz. Biraz daha performanslı olan 6 GB‘lık modelin fiyatı ise 316$ civarında. Yine buda yaklaşık 1.295 Türk Lirası‘na denk geliyor.

xiaomi 1 1

Xiaomi’nin yeni modeli Mi 6X son derece kullanışlı ve yüksek özellikle bir cihaz olmuş. Fiyatı ise piyasadaki diğer cihazlara göre oldukça uygun. Sizce bu model tutacak mı? Siz bir cihaz alacak olsanız Xiaomi modelleri listenizde kaçıncı sırada olurdu? Fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler