Perşembe, Nisan 25, 2024

Yeni Microsoft Store’un Kullanıcı Deneyimini Bozmayan Ayrıntısı Ortaya Çıktı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

5 Ekim 2021 tarihiyle Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devi Microsoft’un yeni nesil işletim sistemi Windows 11 resmi olarak kullanıma sunuldu. Windows 11 ile birlikte gelen en önemli değişikliklerden bir tanesi ise Microsoft Store; öyle ki Windows 11 ile birlikte gelen Microsoft Store içerisinde Android uygulamalarından diğer oyun mağazalarınında içeriğini indirmenize olanak tanıyacak.

Şirket, Microsoft Store’un kullanım oranını yükseltmek için ciddi çalışmalar yapıyor öyle ki Windows 11 ile birlikte karşımıza çıkan Microsoft Store’un kullanıcı deneyimi dostu bir görünümü ortaya çıktı. Diyelim ki internette gezinirken X bir uygulamaya rastladınız ve bu uygulama sitesine Microsoft Store üzerinden indirebileceğinizi gösteren bir düğme yerleştirmiş.

microsoft store
Yeni Microsoft Store'un Kullanıcı Deneyimini Bozmayan Ayrıntısı Ortaya Çıktı! 2

Windows 11 işletim sistemi ile birlikte Microsoft, çeşitli Kullanıcı Deneyimi (UX) geliştirmeleri ile yenilenmiş bir Microsoft Mağazası yayınladı. Bu yeni Microsoft Store uygulaması, uygulamanın sayfasının mini bir sürümünü açılır pencere olarak görüntüleyebiliyor. Bu açılır pencere, yalnızca uygulamanın temel ayrıntılarını ve kullanıcılar için tek bir işlem düğmesini görüntülüyor. Tüketiciler, bir uygulamayı indirmek için tam Microsoft Store uygulamasını açmak yerine, bu yeni açılır pencere deneyimi aracılığıyla uygulamayı hızlı ve kolay bir şekilde indirebilmek mümkün oluyor.

ms-windows-store://pdp/?ProductId=9WZDNCRFHVJL&mode=mini

Sistem içerisinde ilgili kutucuğu tetikleyen link şeması yukarıdaki şekilde. ProductId kısmına eğer sizinde bir uygulamanız varsa bu link şemasındaki ilgili değeri değiştirerek ziyaretçilerinize bu yeni deneyimi sunabilirsiniz.

Windows 11 Nasıl Kurulur? Resimli Anlatımıyla buradan öğrenebilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler