Çarşamba, Nisan 24, 2024

YouTube Mobil Uygulamasına Yepyeni Özellikler Eklendi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün Google, YouTube mobil deneyimine gelen birkaç yeni özelliği duyurdu. İlk olarak Google, oynatıcıdaki bölüm başlığına dokunarak veya tıklayarak bulabileceğiniz yeni bir liste görünümünü duyurdu. İkincisi, geliştirilmiş oynatıcı sayfası daha erişilebilir. Üçüncüsü, artık tam ekrana girmek için yukarı ve çıkmak için aşağı kaydırabilirsiniz.

Video Bölümleri (Chapters)

Video Chapters GIF Final
YouTube Mobil Uygulamasına Yepyeni Özellikler Eklendi! 6

Videonun belirli bir bölümüne atlamanıza, videonun bir bölümünü yeniden izlemenize ve daha fazlasını yapmanıza olanak tanıyarak videolarda daha iyi gezinmenize yardımcı olan Video Bölümlerini deneyin. Bugün, bu özelliği, oynatıcıdaki bölüm başlığına dokunarak veya tıklayarak bulabileceğiniz yeni bir liste görünümünü içerecek şekilde genişletiyoruz. İzlemekte olduğunuz videoda yer alan tüm bölümlerin tam bir listesini, her biri o bölümde bulacağınız şeylerin bir önizleme küçük resmiyle birlikte görebileceksiniz. İlgilendiğiniz kısma hızla atlayarak zamandan tasarruf edin!

Gelişmiş bir video sayfası ile tanışın

Caption Autoplay Before After GIF Final
YouTube Mobil Uygulamasına Yepyeni Özellikler Eklendi! 7

Altyazıları daha erişilebilir hale getirmek için, düğmeyi doğrudan telefonlardaki video oynatıcıda daha belirgin bir konuma taşıdık. Ayrıca, izlediğiniz sırada açıp kapatmayı kolaylaştırmak için otomatik oynatma geçişini de taşıdık. (Bunu yakında Masaüstünde de test edeceğiz.) Oynatıcıda, görünümünü basitleştiren yeniden düzenlenmiş düğmeler ve yaptığınız her işlemi daha da hızlı hale getiren daha hızlı kontroller gibi küçük iyileştirmeler de göreceksiniz.

Youtube’u parmak hareketleri ile daha kolay hale getirin

Gestures GIF Final
YouTube Mobil Uygulamasına Yepyeni Özellikler Eklendi! 8

İnsanlar 10 saniye ileri veya geri sarmak için bir videonun soluna veya sağına iki kez dokunabilmeyi sever. Bugün, tam ekran moduna girmeyi ve çıkmayı kolaylaştırıyoruz – tam ekrana geçmek için yukarı kaydırın ve çıkmak için aşağı kaydırın. Ve bir videoda geçen süreye kıyasla ne kadar zamanın geri sayıldığını görmeyi tercih ediyorsanız, artık ileri geri geçiş yapmak için zaman damgasına dokunabilirsiniz.

Yenilenen kullanıcı deneyimi

unnamed 11 tFNaK2d
YouTube Mobil Uygulamasına Yepyeni Özellikler Eklendi! 9

Daha iyi bir deneyim yaşayabileceğinizi düşündüğümüzde, telefonunuzu döndürmenizi veya sanal gerçeklikte bir video oynatmanızı isteyen önerilen işlemleri sunmaya başlanıyor. Gelecekte de daha fazla önerilen eylem sunmayı planlanılıyor!

Yatak zamanı

unnamed 12
YouTube Mobil Uygulamasına Yepyeni Özellikler Eklendi! 10

Yakın zamanda, YouTube’daki zamanınızı yönetmenize yardımcı olacak özellikler paketimize katılan ve belirli zamanlarda video izlemeyi bırakıp yatağa gitmenizi hatırlatan yeni bir dijital sağlık aracı olan uyku vakti hatırlatıcılarını kullanıma sunuldu.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler