Perşembe, Nisan 25, 2024

YouTube Music, Siri ve Masaüstü Desteğine Kavuştu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yok canım Spotify’ı klonlamadık, asla; YouTube beyciğimiz bugün itibari ile paralı servislerinden bir tanesi olan YouTube Music için iki küçük ama yararlı güncellemeler yayınladı: Siri için yüzde yüz tam destek ve masaüstü bilgisayarlar için web uygulaması.

Bir iOS aygıtı kullanıyorsanız, artık kişisel asistanınız Siri’ye doğrudan YouTube Music’ten şarkı çalmasını emredebilirsiniz. Siri uzun bir süre sadece Apple’ın kendi müzik kaynaklarını destekledi. Ancak iOS 13’te Apple, Siri’nin uzun zamandır gecikmiş bir güncellemeyle üçüncü taraf uygulamalara girme özelliğini ekledi. Spotify bu ayın başlarında bu özellik için destek ekledi ve şimdi YouTube kendi müzik yayın hizmetine eklediği desteği ile aynı yolu takip ediyor.

youtube music screenshot pwa.0

Bugünün diğer yeni özelliği, masaüstü web uygulaması desteği, artık sitenizi tarayıcınızda ziyaret etmek yerine, bilgisayarınızda bağımsız bir YouTube Müzik uygulamasına sahip olabileceğiniz anlamına geliyor. Bir web uygulaması olduğu için, sadece web sitesini ziyaret etmekten pek bir farkı yok, ancak müzik çalarınızın tarayıcının etrafındaki arayüzü olmadan kendi penceresinde yaşamasını sağlamak güzel olabilir.

Web uygulamasını yüklemek istiyorsanız, YouTube Music’i ziyaret ettiğinizde tarayıcınız büyük olasılıkla adres çubuğunuzun sağ tarafına küçük bir simge ekliyor. Web uygulaması henüz her kullanıcı için kullanılabilir durumda görünmüyor, ancak YouTube desteğin kullanıma sunulduğunu söylüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler