Perşembe, Nisan 25, 2024

Yurt Odasından Dev Şirkete: Facebook’un Kuruluş Hikayesini Anlatan The Social Network Filmini İzlediniz Mi?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günümüzde her ne kadar popüleritesini yitirmiş olsa da Facebook, bir zamanlar hayatımızın vazgeçilmeziydi. Saatlerce içerisinde takılır ve eğlenirdik, internetin ilk zamanlarında büyük bir devrim olarak görülüyordu ve gerçekten insanların internet ortamında da sosyal bir yaşam kuracağını kanıtlamıştı.

Üzerinden zamanlar geçti ve Facebook inanılmaz bir şekilde büyüdü, hem de öyle bir büyüdü ki önce Instagram’ı ardından WhatsApp’ı satın alarak dev bir şirkete dönüştü. Şu an ise Facebook, kendi başına bir sosyal medya platformu olarak devam ederken çatı şirket Meta olarak büyük işlere imza atarken daha büyük işlere imza atmaya da devam ediyor.

The Social Network filmi, Mark Zuckerberg’ün hayatını ele alıyor

the social network mark
Yurt Odasından Dev Şirkete: Facebook'un Kuruluş Hikayesini Anlatan The Social Network Filmini İzlediniz Mi? 2

Türkçesi Sosyal Ağ, orijinal adı ise The Social Network olan 2010 yapımı 3 Oscar ödüllü Amerikan filminin yapımcılığını David Fincher üstlenirken başrollerinde Jesse Eisenberg ve Andrew Garfield yer alıyor.

2003 yılının bir akşamında, Harvard Üniversite öğrencisi ve bilgisayar programcısı olan Mark Zuckerberg, bilgisayarının başına oturur ve aklındaki yeni bir fikir üzerinde çalışmalara başlar. Çılgın içeriklere sahip web günlüğü ve programlama sonucunda kısa süre içerisinde küresel çapta bir sosyal ağ oluşturarak iletişimde devrim yaratacak fakat bu başarı genç girişimciyi kişisel ve yasal karmaşıklıklara sürükleyecektir.

Programlamaya ve internet girişimciliğine ilgi duyuyorsanız bu filmi izlemenizi kesinlikle öneriyorum. Filme internetteki bir çok siteden erişim sağlayabilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler