Cumartesi, Nisan 27, 2024

2020 Yılında Sony, 4.5 Milyon Adet PlayStation 5 Sattı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

2020 yılının en heyecanlı ürünlerinden bir taneside yeni nesil oyun konsollarından olan Sony PlayStation 5, geride bıraktığımız yılda sınırlı stoklara rağmen 4,5 Milyon adet satış yapmayı başardı. Ülkemizde ve küresel çapta halen daha stok sıkıntısı yaşayan PlayStation 5, piyasaya çıktığı günden itibaren çok kısa sürede 4,5 milyon adet satış yapmayı başardı.

Şehirlerin göbeğinde sınırlı stoklara rağmen Sony, 2020’de 4,5 milyon PlayStation 5 konsolunu başarıyla sattığını kamuoyu ile paylaştı. PlayStation Trophies tarafından alınan şirketin 3. çeyrek kazanç raporunda ortaya çıkan Sony’nin PlayStation 5 için çok heyecanlı lansmanı, konsol üreticisi için büyük satış rakamlarına yol açtı.

Piyasaya sürülmeden önce sınırlı tedarik ve üretim sorunları yaşanmış olsa bile, Sony’nin PlayStation 5 lansmanı, PlayStation 4 lansmanını geride bıraktı. Sony’nin son nesil oyun konsolu lansmanı, çok yakın zaman içerisinde 4,2 milyon birim konsol satmayı başardı

Xbox Series X ve Xbox Series S’nin ortak lansmanına kıyasla, Sony’nin lider olduğu tahmin ediliyor. Microsoft konsol satış rakamlarını açıklamayı reddederken, Microsoft’un lansmanından bu yana yaklaşık 3 milyon konsol sattığı tahmin ediliyordu.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler