Çarşamba, Ekim 23, 2024

510 Beygir Gücündeki Polestar 3 SUV için Lansman Tarihi Belli Oldu!

İsveç merkezli otomobil üreticisi Polestar, 12 Ekim tarihinde saat 13.00 ET/17.00 GMT’de gerçekleştireceği bir lansman etkinliğinde ilk tamamen elektrikli SUV modeli Polestar 3 SUV tanıtıyor olacak. Şirket sadece lansman tarihini değil aynı zamanda otomobilin bir kaç fotoğrafı ile teknik özelliğini paylaştı.

Polestar 2’nin aksine yeni nesil elektrikli SUV, Polestar’ın Volvo ile paylaşacağı yepyeni bir SPA2 platformu üzerine inşa edildi. Yeni mimari aslında; Volvo tarafından geliştirilen ve Luminar, Smart Eye ve Zenseact’ten çok çeşitli teknolojilerle desteklenen güvenlik sistemlerine sahip NVIDA destekli bir ADAS (Advanced driver-assistance system)

Polestar 3 EV SUV’nin özellikleri neler?

polestar 3 ev suv side - PC Hocası
510 Beygir Gücündeki Polestar 3 SUV için Lansman Tarihi Belli Oldu! - PC Hocası

Şirket yaptığı açıklamalarda, Polestar 3 ailesinin tüm modellerinin, tork vektörü ile tamamlanmış, arkaya eğilimli çift motorlu bir AWD sistemine sahip olacağını resmi olarak açıkladı. Çift odacıklı havalı süspansiyon da standart olacak, Opsiyonel Performans Paketi, gücü 510hp (beygir) ve 908Nm torka kadar çevirebiliyor ve süspansiyonu keskinleştiriyor. Havalı süspansiyon, Polestar Engineered performans ekibi tarafından daha canlı bir sürüşe uyum sağlamak için ayarlandı.

BENZER:  Hyundai Kasım 2023 İndirimini Duyurdu! Dikkat Çeken İndirimler

Menzili ne kadar olacak?

Şirket daha önce yaptığı açıklamalarda 600km (372mi) sürüş menzili alacağımız gerektiğini belirtmişti, ancak bu rakam büyük olasılıkla “uzun menzilli” versiyon için geçerli olacak, Performans Paketi ve giriş modelinin o kadar ileri gitmesi pek mümkün değil.

Polestar’ın imzası olan sarı emniyet kemerleri ve tekerleklerdeki altın valf kapakları da Polestar 3 ailesinde mevcut olacak. Polestar 3, şirketin Amerika Birleşik Devletleri’nde ürettiği ilk otomobil olacak ve Güney Carolina’daki Volvo fabrikasında üretilecek.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler