Cumartesi, Nisan 27, 2024

Acun Ilıcalı’nın Haber Sitesi Acunn.com Google’dan Ceza Aldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Arama motoru Google, algoritmik değişiklikler yapmaya devam ettiği gibi, kullanıcılara sağlıklı sonuçlar sunmayı amaçladığı kurallarına her geçen gün bir yenisini daha eklemeye devam ediyor. Google’da en son Acun Ilıcalı‘nın haber sitesi olan Acunn.com‘u arama sonuçlarından kaldırdı.

Hatırlayacak olursanız Google bundan 4-5 ay önce Hürriyet, NTV ve Mynet gibi siteleri de kancasına takarak algoritma güncellemelerinden geçirmiş, doğru sonuçları sunmayan web sitelerini arama sonuçlarından ve Google News servisinden kaldırmıştı. Şimdi de Acunn.com web sitesi Google aramalarında karşımıza çıkmıyor. Normalde Google arama motorunu açıp sadece “Acun” yazdığınızda en üst sırada görünen web sitesinden haber yok.

acunn-google-ban

Şuanda Acunn web sitesinin hangi ihlalden dolayı banlandığı henüz bilinmiyor. Genellikle bu durumlar algoritma sistemleri ile alakalı olduğu için, kullanıcıları yanıltıcı bir içerik, haber veya spam yapıldığında da bu tip cezalar veriliyor. Zaten arama motoru Google’dan silinen web siteleri trafiklerini de kaybettiği için adeta “çöp” siteler arasına karışabiliyor.

Tahminimizce Google bu web sitesine bir uyarı gönderdi ve geçici olarak aramalardan kaldırdı. Çünkü büyük haber sitelerini kolay kolay bir çırpıda silemedikleri için ilk başta uyarı yapmak ile yetiniyorlar. Sonuçta Google bu abi, şakası olmuyor. Acunn haber sitesinin ne zaman aramalara geri döneceği konusunda da bir bilgi bulunmuyor. Tek emin olduğumuz şey ise Acunn.com’u yöneten webmasterların yana yakıla bir çözüm aradığı ve en kısa sürede siteyi eski haline getirmek için uğraştıkları diyebilirim.

❱ Açıkçası böyle köklü web sitelerinin arama sonuçlarından çıkartılmasını pek tasvip etmiyoruz. Sonuçta geçmişi olan büyük siteler ve bu siteler çıkartıldığında büyük bir indeks boşluğu oluşuyor. Umarız kısa sürede verilen emekler geri gelir ve sorun çözülür.

Güncelleme #1

Acunn web sitesine ait info bilgisinin de arama motorundan silindiğini gördük arkadaşlar. Bir web sitesinin info bilgisinin arama motorunda görünmemesi demek, o sitenin Google gözünde değer kaybettiği ve güven kazanamadığı anlamına gelir. Bu güvensizliğin arkasında yanlış reklam seçenekleri, yanlış seo uygulaması, spam içerikler veya çift title kullanımı gibi nedenler bulunur.

acunn-google-spam

Güncelleme #2

Son edindiğimiz bilgilere göre Acunn.com web sitesinin yetkilileri Google ile iletişime geçerek sorunu çözüme kavuşturmuş durumda. Zaten yukarıda sizlere belirtmiştim, böyle büyük siteler kolay kolay arama motorlarından bir çırpıda silinemez. O yüzden bir uyarı niteliğinde verildi diyebiliriz. Kısa zaman içerisinde Acunn haber sitesinin tekrardan arama sonuçlarında çıkacağını tahmin ediyorum.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

7 YORUMLAR

  1. Bu kötü olmuş yani sonuçta Türkiyenin ileri gelenlerinden di sitesinin kapatılması bir miktar zayıflatıcaktır . milyonlarca insan google kullanıyor snuçta sadece Türkiyede

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler