Cuma, Mart 29, 2024

Age of Empires 4 için İddialı Açıklamalar Var

Paylaş

silkroad gaminggentr

Strateji oyunlarının atası konumunda olan Age of Empires, yıllardır yenilenmemesine rağmen oyun tutkunlarının favorileri arasında yer alıyor. Şu günlerde serinin gündeme gelmesinin nedeni ise yıllar sonra duyurulan oyun Age of Empires 4.

Geçtiğimiz haftalarda resmi duyurusu yapılan yeni oyun için yayınlanan video, bir kez daha strateji tutkunlarını heyecanlandırmaya yetti. Yeni oyun hakkında sürekli olarak bilgiler de gelmeye devam ediyor. Bu kez Xbox X019 etkinliğinde yeni oyun için bazı açıklamalar geldi. Yapımın yaratıcı yönetmeni Adam Isgreen tarafından yapılan açıklamalarda, oyun hakkında önemli ipuçları ortaya konuldu.

Age of Empires 4 oyun içi eğitimler konusunda yeni sistemle gelecek

Oyunda ilk dikkat çekecek olan sistem analitik tabanlı eğitimler olacak. Bu şekilde strateji oyununda yeni olan oyuncuların bile oyuna daha iyi hakim olmaları ve daha rahat öğrenmeleri sağlanacak. Eğitimler bununla sınırlı değil. Bunun dışında bir de Art of Wat özelliği sunulacak.

Art of Wat yani Savaş Sanatı özelliği ise görevler üzerinden kullanıcıların oyunu daha iyi öğrenmelerini sağlayacak. Bu görevlerde ise tüm medeniyetler için bilgilerin sunulması söz konusu olacak. Senaryo bazlı olan görevler, her şarta yönelik kendinizi geliştirmenize izin verecek.

Age of Empires 4

Örnek vermek gerekirse; bir modda oyuna başlar başlamaz saldırı alırsanız nasıl karşılık vermeniz gerektiğini öğreneceksiniz. Başka bir senaryoda sınırlı kaynakla nasıl başarılı olabileceğiniz konusunda görevleri yerine getireceksiniz.

İki yeni mod oyunda yer alan küçük yenilikler arasında gösterilebilir. Her ne kadar detaylar açıklanmamış olsa da Adam Isgreen konuşmalarında çok iddialı yenilikler üzerinde çalıştıklarını belirtti. Şimdilik bu yeniliklerin neler olduğunu ve Age of Empires 4 oyununun ne zaman çıkacağı konusunda detayları bilemiyoruz. Fakat şunu biliyoruz ki gerçekten iddialı bir oyun sunulacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler