Cuma, Nisan 19, 2024

Ah Shit Here We Go Again: DSÖ, Maymun Çiçeği Pandemisi Konusunda Acil Durum İlan Etti!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu yıl mutlaka Maymun Çiçeği adını çok sık duymuşsunuzdur, her ne kadar son zamanlarda bunu salgın olarak görmesekte Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Maymun Çiçeği salgını konusunda küresel acil durum çağrısında bulundu.

2019 yılının son günlerinde hayatımıza giren en büyük salgınlardan bir tanesi COVID-19 (Koronavirüs) pandemisi oldu ve henüz daha bu pandeminin etkisinden kurtulamamış iken Dünya Sağlık Örgütü yeni bir salgın konusunda küresel acil durum ilan etti.

Maymun çiçeği için küresel acil durum ilanı!

maymun çiceği
Ah Shit Here We Go Again: DSÖ, Maymun Çiçeği Pandemisi Konusunda Acil Durum İlan Etti! 3

DSÖ, gün geçtikçe yaygınlaşan maymun çiçeği pandemisi konusunda küresel çapta acil durum ilan etti ve tehdit değerlendirme seviyesini en üst seviyeye çıkardı. Alınan bu karar ile birlikte Dünya Sağlık Örgütü’nün salgını küresel çapta koordine şekilde çalışmayı gerektirdiği vurgulanmış oldu.

Tabi ki Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan bu açıklama hükümetler üzerinde herhangi bir yaptırım yetkisine sahip değil fakat devletlerin bu konuda en kısa sürede harekete geçmesi için önemli bir bilgi niteliği taşıyor.

Maymun çiçeği, koronavirüs ile aynı değil!

maymun çiceği 2
Ah Shit Here We Go Again: DSÖ, Maymun Çiçeği Pandemisi Konusunda Acil Durum İlan Etti! 4

Maymun Çiçeği virüsü şu anda Avrupa ve Kuzey Amerika bölgelerinde görüyor ve vakaların oranı yüzde 80. Hastalığın ve salgını özellikle Batı ülkelerinde ve Orta Afrika’nın kırsallarında görülüyor olması da bu konuyu dikkat çekici kılıyor.

Henüz daha koronavirüs tamamen hayatımızdan çıkmamışken yeni bir pandeminin geleceği fikri çok korkutucu. Maymun Çiçeği; koronavirüsün aksine yeni bir hastalık değil ve ilk olarak 1958 yılında ortaya çıktı. 1980’li yıllarda ortadan kalkan su çiçeği ile aynı aileden gelen bu hastalığa karşı sağlık ekipleri eskisine göre çok daha bilgili ve salgın gibi bir duruma daha da hazırlıklı olabilecekler.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler