Salı, Mayıs 7, 2024

AMD EXPO Teknolojisi Duyuruldu! Neler Sunuyor?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Masaüstü için yeni işlemci modellerini duyuran AMD, sadece yeni işlemci modellerini duyurmakla kalmadı. Bunun yanında Intel’e cevap olacak önemli teknolojiler de açıkladı. AMD EXPO teknolojisi, işlemcilerden sonra en çok dikkat çeken duyuru oldu.

Intel XMP 3.0’a rakip bir alternatif olarak sunulan yeni teknoloji için markanın, birçok üreticiyle de ortaklık kurduğu açıklandı. Peki nasıl bir sistemden söz ediyoruz? Hızlıca bakalım.

AMD EXPO ile Tek Tıkla RAM Hız Aşırtma İmkanı

EXPO teknolojisi, AM5 anakartlar ve Ryzen 7000 işlemciler kullananların tek bit tıkla DDR5 hız aşırtması yapmasına olanak verecek.

Teknolojiyi kullanan oyuncular anında hız artışı alacaklar. AMD’nin paylaştığına göre EXPO teknolojisi kullanıldığında 1080p çözünürlükte %11’e kadar daha iyi performans elde edilecek ve yaklaşık 63 nanosaniyeye kadar düşük gecikme süreleri olacak.

Ayrıca EXPO RAM teknolojisi önceden stabilzasyonu test edildiği için, AMD tarafından onaylanıp “kullanılabilirlik” sertifikası adı altında listeleniyor. Bu sayede sistemlerde DDR5 için RAM’den kaynaklanabilecek hataların önüne geçilmiş oluyor.

AMD EXPO

Markanın bu yeni teknolojisi için çoktan iş ortaklarıyla anlaştığı da açıklandı. 15 kadar EXPO destekli DDR5 kitinin geleceğini öğrendik. 6400 MT/sn hızlar sunan modeller göreceğiz.

ADATA, Geil, Corsair, G.Skill, Kingston markalarının EXPO teknolojisi için destekli RAM kitlerini göreceğiz. Çok yakında markaların bu kitleri de bir bir duyurmasını bekliyoruz. Artık fiyatların neler olacağı konusunda ise bilgimiz yok.

AMD EXPO

Fiyat konusu biraz daha bağımsız bir konu. İş ortaklarının da burada ne diyeceği çok önemli. Yeni RAM kitleri için duyurular geldikçe fiyatlar konusunda da karşılaştırmalar yaparız.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler