Cumartesi, Nisan 20, 2024

AMD Radeon RX 6950XT için Yeni Özellikler Sızdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amiral gemisi AMD Radeon RX 6950XT ekran kartı modeli için kum saatini tersine çevirdik diyebiliriz. Artık çok kısa bir süre sonra yeni ekran kartının tanıtılması bekleniyor.

Dün gelen performans testi sızıntısında söz konusu ekran kartı modelinin RTX 3090 Ti kartını bile geride bıraktığı gözükmüştü.

Şimdi ise yeni seri için teknik detaylar sızmaya başladı. Tanıtım yaklaştığını gösteren bir ipucu daha geldi desek yeridir.

AMD Radeon RX 6950XT Beklediğimizden Daha Güçlü Olabilir

Son sızıntılara göre yeni seri ekran kartında 18 Gbps bellek hızı olacak. Mevcut modellerde yer alan 16 Gbps bellek hızına göre daha iyi bir çözüm sunacağı söylenen ekran kartının, bu sayede bellek bant genişliğini de arttıracağı söyleniyor.

Kaçırmayın: ASRock Radeon RX 6950XT OC Gözüktü

Beklenti 1728,2 GB/sn etkin bellek bant genişliğinin olacağı yönünde. Hemen en yakın mevcut modele yani RX 6900Xt modeline dönecek olursak, bu model 1664 GB/sn bellek bant genişliği sunuyordu.

Böyle baktığımız zaman RX 6950XT, bellek hızı ve bant genişliği konusunda çok daha iyi bir model olacak. Bellek kapasitesinin ise yine 16 GB seviyesinde kalması bekleniyor.

AMD Radeon RX 6950XT

Tüm bunların dışında yeni ekran kartı TDP konusunda da RX 6900 XT modelinin önünde olacak gibi. Sızıntılara göre yeni modelin TDP değeri 335W olacak. RX 6900 XT için açıklanan TDP değeri ise 300W seviyesindeydi.

Sadece bu sızıntılar bile çok daha güçlü ekran kartlarının geleceğini doğruluyor. Bakalım sızıntıların ne kadarı doğru çıkacak. Tanıtım için 10 Mayıs tarihi gösteriliyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler