Cuma, Nisan 26, 2024

AMD Radeon VEGA’da 4096 Stream İşlemci Bulunuyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yayınlanan resmi bilgilere göre AMD Radeon Vega mimarisinde 480 GB/sn bant genişliği sunarken, 4096 bit veri yolunda nispeten düşük HBM2 hızında çalışan 16 GB bellek ile birlikte gelecek. Dilerseniz AMD Radeon Vega mimarisi kartlara biraz daha yakından göz atalım.

AMD Radeon Vega Mimarisi Neler Sunacak ?

AMD, Radeon Vega‘nın 64 Compute Units ve 4096 akış işlemcisine sahip olduğunu doğruladı. Ek olarak 8K desteğinin de olduğunun altını çizelim.

Şimdi aşağıdaki grafikte size önemli bir detay paylaşacağım. Henüz doğruluğunu araştırıyor olsak da, grafik gerçekten çok iddialı. Zira karşılaştırmaya bakacak olursanız Titan Xp ve Vega Frontier Edition modeli kapıştırılmış. Sonuçlar ise Vega’nın Titan XP‘yi ikiye katladığı yönünde. Gerçekten heyecan verici.

Radeon Vega Frontier Edition ozellikler

Radeon RX Vega Frontier

❱ Çekirdekler: 4096

❱ FT32: 12.5 TFLOPS

❱ Maksimum Çekirdek Saati: 1525 MHz

❱ HBM Gen: HBM2

❱ Memory Bus: 2048 bit

❱ Hafıza Saati: 1875 Gbps

❱ Hafıza Genişliği: 480 GB/s

❱ Hafıza Kapasitesi: 16 GB

AMD Radeon VEGA Frontier Sogutma

Eğer yakın zaman içerisinde yeni bir Vega kart bekliyorsanız tarih için net bir şey söylemek mümkün değil. Ancak Radeon.com’da bulunan blog yazısında bu yaz fazlası ile Vega ürünü göreceğimizi gösteriyor.

Yakın zamanda Vega’nın Radeon Instinct, Radeon Pro ve Radeon RX lezzetlerinden teker teker tadacağız hocalar. Fakat bugünkü yayınlanan Vega biraz farklı. Nedenine ise aşağıdaki grafikten ulaşabilirsiniz.

AMD Radeon VEGA Frontier ozellikler

AMD Radeon Vega Frontier VS TITAN Xp

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

  1. Hele bir çıksın da göreceğiz AMD Radeon Vega’yı. Optimizasyon gibi sorunları olmazsa amenna ancak sorunları olursa vay babayn kemiğine. Ryzen de öyle böyle denildi evet gayet de güzel fakat optimizasyon sorunluydu. Bakalım AMD Radeon Vega nasıl olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler