Cumartesi, Nisan 27, 2024

AMD Ryzen 5 1600 Serisi Satışa Hazır

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yurt dışında Reddit kullanıcıları üzerinden gelen bilgilere göre Ryzen 5 işlemcisinin satış ambargosunun bitmesine üç hafta kalmasına rağmen satın alınabildiğini belirtiyorlar.

Ambargo ne oluyor ?

Üretici firmalar yeni bir ürün geliştirdiklerinde satış politikaları düzenlerler. Eğer birden fazla ürün varsa her biri için ayrı yayın süresi verilir. Eğer bu yayın süresinden önce satış, inceleme, çekim veya sızdırma yapılırsa kuruluşlara yaptırımlar uygulanabiliyor.

O yüzden Ryzen 5 1600 serisi işlemcilerin ambargo süresinin bitmesine üç hafta kala görseller yayınlanmaya başladı. Distribütörler ambargoları uygulamak zorunda oldukları için eğer bunu yapmayı unuttuysalar, satış yapmamaları için hiçbir sebep yok.

amd ryzen 5 1600

Ryzen 5‘i satın alan Reddit kullanıcıları aşağıdaki fotoğrafları yayınladı. Kişi test için mi yoksa sadece sistem mi toplayacak bilinmez ama, kapsamlı test sonuçlarına daha epey zaman var. Bu yüzden son kullanıcıların satın aldıkları işlemcilerin test sonuçları çok bir anlam ifade etmeyecek.

Türkiye’de AMD Ryzen 5 serisi işlemcilerin satış fiyatları ise aşağıdaki gibi olacak:

– AMD Ryzen 5 1600X: (265 Dolar + KDV) = 1130 TL
– AMD Ryzen 5 1600: (229 Dolar + KDV) = 976 TL
– AMD Ryzen 5 1500X: (199 Dolar + KDV) = 848 TL
– AMD Ryzen 5 1400: (179 Dolar + KDV) = 763 TL

amd ryzen 5

amd ryzen 5 islemci

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler