Cuma, Mart 29, 2024

AMD Ryzen 5 5800U Cezanne Performans Sonuçları Sızdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD Ryzen 5 5800U Cezanne, Ryzen 5000U serisi içerisinden sızan son model oldu. Sızan son model olmasının yanında seri, şu ana kadar gördüğümüz 5000U modellerinden en farklı olanı olarak dikkat çekti.

Şöyle ki bu zamana kadar gelen sızıntılarda genelde Zen2 mimarisine sahip olan Lucienne kod adlı modellerini gördük. Bu kez durum farklı. Cezanne kod adına sahip olan yeni çip, Zen2 yerine Zen3 mimarisine sahip olacak.

AMD Ryzen 5 5800U Cezanne performans sonuçları nasıl?

Yeni işlemcinin ortaya çıkmasını sağlayan ise Geekbench test sonuçları oldu. Performans testi sonuçlarına göre bu seride 1.9 Ghz’lik temel saat hızını göreceğiz. Tabii ki düşük ama bu temel saat hızı.

AMD Ryzen 5 5800U Cezanne

Turbo ile hız 4.4 GHz seviyesine kadar çıkacak gibi gözüküyor. Listede yer alan değer bu. 8 çekirdekli ve 16 iş parçacıklı olacağı görülen işlemcinin tekli çekirdek kısmında Ryzen 7 5700U modeline göre %20 daha hızlı olacağını da ekleyelim. Tabii ki bu değerler sızan sonuçlara göre paylaştığımız değerler.

AMD Ryzen 5 5800U Cezanne 3 AMD Ryzen 5 5800U Cezanne 2

Tekli çekirdek değil de çoklu çekirdek kısmına bakıldığında ise eski seriye göre sadece %2.6’lık bir iyileştirme yapıldığını anlıyoruz.

Sızan test sonuçlarını sizlerle de paylaşıyoruz ama dediğimiz gibi henüz bu sonuçlar kesinleşmiş sonuçlar değil. Değerlendirme yaparken bunu mutlaka göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler