Cumartesi, Nisan 20, 2024

Android 11 ile Bildirim Paneli Değişecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Android 11 henüz ilk günlerinde, ancak sahne arkasında potansiyel olarak bazı büyük değişiklikler yaşanıyor. Şimdi ise Android 11’deki medya kontrolleri artık bildirim listesinden ayrılarak iOS tarzı bir biçime geçecek.

Yıllar boyunca Android, medya kontrollerini bildirim listesinin en üst bölümünde bıraktı. Cihazınızda hangi şarkıların çaldığı veya hangi videoların oynatıldığı konusunda hızlı kontroller için burası her zaman kullanılan bir yer olmuştu.

Görünüşe göre Google, medya kontrollerinin Android’de nasıl görüneceğine dair köklü bir değişikliği test ediyor. Android 11 sürümü ile medya kontrolleri Hızlı Ayarlar menüsüne geçiş yapabilir fakat henüz net bir bilgi veremiyoruz çünkü edindiğimiz görüntüler ve bilgiler Android 11 sürümünün Geliştiricilere özel ilk sürümünden geliyor.

Aşağıda sizler için yeni tasarımdan görseller yerleştirdik. Resimlerden de görebileceğiniz gibi Hızlı Ayarlar seçenekleri sol tarafa daraltılarak sağ tarafa medya kontrolleri güzel bir kutucuk biçiminde yerleştirilmiş durumda.

android 11 media
Android 11 ile Bildirim Paneli Değişecek! 2

İlk Android 11 Geliştirici Önizlemesi’nde yapılan testlerde bu kısım Spotify ile sorunsuz çalışıyorken Android’in yerel medya biriminde (YouTube Music, Pocket Casts, Pandora ve benzeri) kullanan diğer tüm uygulamalar ile henüz çalışma sergilemiyor.

Ses çalarken, bu yeni kullanıcı arayüzü Hızlı Ayarlar sayfasını devralarak hem mini Hızlı Ayarlar’da hem de tam genişletilmiş sürümde medya kontrollerini gösteriyor.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta, hiçbir şey çalmadığında, ortam kontrollerinin mini Hızlı Ayarlar tepsisinden kaybolması ve 6 düğmenin geleneksel düzeninde kalmasıdır. Ancak, denetimler genişletilmiş Hızlı Ayarlar’da görünmeye devam ediyor.

Müzik çalmadığında bu konumdan çıkarmak için basit bir uzun basış onu kaldırır. Bu, ancak, bu uygulamayı “Son Aramalar” ınızdan çıkardıktan sonra geçerlidir.

Kaynak: 9to5Google

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler