Salı, Nisan 16, 2024

Android One Tabanlı Xiaomi Telefon Tanıtıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Android One” ibaresini vurgulamak için başlığa yazdım çünkü ülkemizde satışı olan telefonlarda Android One’lı pek seçenek yok. Aslında ülkemiz sınırları içerisinde General Mobile’in öne çıkarttığı, ben de dahil cihazlarını güncel tutmayı sevenlerin beğendiği ve ilgisini çeken bir program olan Android One programı ile gelen telefonlar malesef ki fiyat/performans odağından dolayı donanımsal başarıdan biraz uzak oluyorlardı, Xiaomi ise hem donanımsal başarıya hem de Android One programına yer vermiş. Bu telefon Xiaomi Mi5’in kısılmış versiyonu olan Mi5X ile birebir donanıma sahip.

Bazılarınıza Xiaomi ismi tanıdık gelmemiş olabilir. Çinli tabanlı olan bu marka uygun fiyatlı ürünlerine yüksek özellikler koyması ile birçok kullanıcın dikkatini çeken bir marka, tek sorunu ise Türkiye sınırları içerisinde Paralel Garanti’ye mahkum kalması. Dilerseniz Xiaomi Mi A1‘in detaylarına değinelim kankalar.

Xiaomi Mi A1 Neler Sunuyor ?

5.5 inç büyüklüğünde 1080p çözünürlükte IPS LCD bir ekran barındıran telefon 403 ppi değerinde piksel yoğunluğu sunuyor. 8 çekirdekli 2.0 GHz hızında Cortex-A53 tabanlı Qualcomm Snapdragon 625’den güç alan telefonun oyun kısmı ise Adrone 506’ya emanet edilmiş. 4 GB RAM ve 32GB/64GB hafıza desteği sunan telefona 128 GB’a kadar SD Kart takılabiliyor. 4.5G (4G/LTE) desteği sunan telefon Bluetooth 4.2 ile gelecek. Parmak izi okuyucu ile geldiğini de es geçmemek lazım.

Mi6 adlı telefonu ile birlikte Xiaomi de çift kamera trendine giriş yapmıştı, devamı ise Mi A1’de görülüyor, 2 tane 12MP değerinde kameraya sahip telefon 4K ve 1080p çözünürlükte 30fps, 720p’de ise 120fps video çekim desteği sunacak.

Başlıksız 1

Mi A1 güç ihtihacını ise 3080 mAh değerindeki bataryadan karşılayacak, aynı zamanda bu batarya Quick Charce 3.0 (Hızlı şarj) destekli. 

Mi A1’in Öne Çıkan Yanı : Android One

Açıklamalara göre telefon kutudan Android 7.1.1 Nougat ile çıkacak ve sonrasında Android One kapsamındaki güncellemeleri alacak. 200 Euro’luk fiyat bandına sahip olan telefon 12 Eylül tarihinde mağazalarda satışa çıkacak.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler