Perşembe, Nisan 18, 2024

AOC GH401 Oyuncu Kulaklık İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Daha çok oyuncu monitörleriyle tanıdığımız AOC, bu kez farklı bir ürünle karşımızda. Bu kez konuğumuz AOC imzalı bir oyuncu kulaklığı olacak. Tasarım olarak da markanın karakteristik dokunuşlarını yansıtan AOC GH401 oyuncu kulaklığı, kullanıcılara nasıl özellikler sunuyor yakından bakalım.

İstediğiniz Bölüme Aşağıdan Geçebilirsiniz

AOC GH401 Oyuncu Kulaklığı Tasarım

Giriş kısmında bir şey belirttim. “Markanın karakteristik dokunuşlarını yansıtıyor” ifadesini kullandım. AOC ürünlerini tanıyorsanız bu ifadeyi daha iyi anlayacaksınız. Zira marka, kulaklık üzerinde yine siyah ve kırmızının renk uyumundan yararlanmış. Birçok monitör modelinde de aynı renk uyumundan yararlanıldığını ve görsel açıdan göze hoş gelen bir uyum yakalandığını biliyoruz.

AOC GH401

AOC GH401 oyuncu kulaklığı için de tasarım kısmında ilk dikkat çeken şey kırmızı ve siyah renklerin uygulanış tarzı ve uyumu. Yukardan başlayacak olursanız, bu uyumu ilk olarak kafa bandında görüyoruz.

AOC GH401

Kafa bandında dev bir AOC yazısı yer alıyor. Üst kısımda kenarlarda ise kırmızı dikişlere yer verilmiş. Sanki bir spor otomobilin direksiyon dikişlerine benziyor diyebilirim. Oyuncuların seveceği güzel bir dokunuş.

Aşağı doğru indiğimiz zaman, kafa bandından gelen çelik kısımlarda da kırmızı renk tercih edildiğini görüyoruz. Kulaklık başlarında ise siyah renk tercih edilmiş. Böylece başta belirttiğimiz gibi güzel bir renk uyumu yakalanmış.

Kulaklık Başlarının Tasarımı

Kulaklık başlarında herhangi bir aydınlatma kullanılmamış. Tercih meselesi. Şahsen ben de kulaklık kapaklarında aydınlatmayı pek sevmiyorum. Zira kulaklığı taktığınız zaman, zaten aydınlatmayı göremiyorsunuz. Hele ki kablosuz kulaklık kullanıyorsanız, bu tip aydınlatmalar ekstra olarak pil tüketimini arttırıyor.

Onun dışında kulaklık başlarının üst kısımda bir AOC yazısı var. Metal örgü ızgarayla AOC yazısının üstü de kapatılmış. Fakat bu kısım daha çok görsellik için yapılmış. Metal ızgaranın altı zaten kapalı.

AOC GH401

Kullanıcılara kolaylık sağlayacak olan kontroller ise tek bir kulaklık başında toplanmış durumda. Sol kulaklıkta kontrollere yer verildiğini görüyoruz. Soldan sağa doğru bir sıralama yapacak olursak, en solda güç tuşunun yer aldığını görmekteyiz.

Hemen yanında USB Type C portu bulunuyor. Bu portun ise sadece şarj için kullanıldığını belirtelim. Ses aktarma gibi bir işlevi söz konusu değil. Devam ettiğiniz zaman, 3,5 mm için jak, mikrofon kontrol tuşu ve ses kontrol çubuğunun yer aldığını görüyoruz.

Rahat kontrol edilebilirlik açısından düşündüğümüz zaman, buton yerleşiminin yerinde ve işlevsel olduğunu belirtebiliriz.

Ergonomi Yapısı ve Malzeme

Tabii ki tasarım kısmında değerlendirmemiz gereken bir başka bölüm de burası. Bir kere kulaklık malzeme olarak kafa bandı kısmında çelik bir malzeme kullanıyor. Bu yönüyle sağlamlık konusunda tatmin edici olduğunu söyleyebiliriz. Kulaklık başlarında ise yine kaliteli bir sert plastik malzeme kullanılmış.

Malzeme kalitesini genel olarak değerlendirdiğimiz zaman, iyi derecede bir malzeme kalitesi var diyebiliyoruz.

AOC GH401

Diğer taraftan ergonomi noktasında ise bazı eksiklikler var. Evet kulaklıkta kafa bandının yüksekliğini kolayca ayarlayabiliyorsunuz ve ayarladığınız zaman kulaklık kafanıza tam olarak oturuyor. Fakat kafa bandında iç malzeme olarak çelik sürgü kullanılması nedeniyle kulaklık başlarının hareketi biraz sınırlı. Haliyle hareket kısmında esneklik biraz daha düşük. Ayrıca kulaklık başlarını düz konuma getiremediğinizi de belirtelim.

Kulak Yastıkları Nasıl?

Önem verilmesi gereken bir diğer kısım. Birçok kulaklık incelemesinde yaptığımız gibi AOC GH401 oyuncu kulaklık modelinde de kulak yastıklarını ayrıca ele alacağız.

Burada AOC iki ayrı şeye önem vermiş. Birincisi kulak yastıklarının rahatlığı. İkincisi ise kulağı tam olarak sararak pasif bir gürültü engelleme sunması.

AOC GH401

İki noktada da başarılı sonuçlar elde edilmesi adına, kulak yastıklarında hafızalı köpük dolgulu suni deri tercihi yapılmış. Suni deri kulak yastıkları oldukça yumuşak ve kulağı tam olarak sararak, pasif gürültü engelleme artısı da sunuyor.

Tabii ki malzeme deri olduğu için uzun kullanımlarda ister istemez bir terletme sorunu yaratabilir. Kumaş tercihine göre derinin böyle bir dezavantajı bulunuyor. Bunu birçok modelde de görüyoruz.

Unutmadan kulaklık yastıklarını çıkarabildiğinizi de eklemiş olalım. Uzun kullanımlar için yine önemli bir artı.

Kutu İçeriği

  • Kulaklığın kendisi
  • Mikrofon
  • 3.5 mm ses jakı
  • 2.4 GHz kablosuz dongle
  • USB Type C şarj kablosu
  • Belgeler ve kılavuzlar

AOC GH401

Tasarım Ayrıntıları

  • Boyut: 195 mm X 100 mm X 160 mm
  • Ağırlık: 345 gr
  • Şarj Kablosunun Uzunluğu: 0,5 m
  • Kablo Uzunluğu: 1,2 m
  • Kablo tipi: Örgülü kablo

AOC GH401 oyuncu kulaklığı incelememiz için tasarım kısmını tamamladık. Tabii ki sormak istediğiniz ekstra sorular olabilir. Eğer sorunuz varsa, bir ara verin ve sizi hemen yorumlara alalım. Eğer soru işareti yoksa o zaman teknik özelliklerden yola devam ediyoruz. 🙂

AOC GH401 Oyuncu Kulaklığı Özellikleri Nasıl?

Teknik özelliklere kulaklıkta yer alan sürücülerle başlamak gerekiyor. AOC GH401 oyuncu kulaklık, sürücü kısmında kompozit diyaframlı özel ayarlanmış 50mm neodimyum sürücülerle beraber geliyor. Sürücünün 50mm olması, daha temiz bass seslerinin sunulmasını ve daha zengin ses kalitesine yer verilmesini sağlamış.

Fakat şunu da belirtelim ki basslar aşırı bir seviyede değil. Doyurucu bir seviyede ama çok yüksek basslar beklemeyin. Zaten bu sayede özellikle oyunlarda bassların sesi boğması engellenmiş. Çevre seslerini daha iyi algılayabiliyorsunuz ve net sesleri duyabiliyorsunuz.

AOC GH401

Burada Stereo 2.0 artısının sunulduğunu da eklemiş olalım. Özel bir surround ses işlemesi yok ama Stereo 2.0 oyunlarda net ses sunulması adına gayet başarılı.

Mikrofon Nasıl?

AOC GH401 oyuncu kulaklık modeliyle beraber gelen mikrofon, çıkarılabilir özellikli. Çok yönlü ses alma özelliğine sahip olan mikrofon, ayarlanabilir yapıda. Yani ağzınıza yaklaştırıp uzaklaştırma imkanına sahipsiniz. Ayarlanabilir olması da güzel bir artı.

Boyut olarak değerlendirecek olursak ağzın tam yan kısmına gelecek şekilde ayarlanmış olan mikrofon, belli bir seviyeye kadar arka plandaki sesleri de baskılayabiliyor.

AOC GH401

Mikrofonun yeterliliğinin ne düzeyde olduğunu daha iyi anlamanız adına, AOC GH401 mikrofonundan kaydettiğimiz sesi hemen aşağı ekliyor olacağım. Kulaklıkla dinlemenizi tavsiye ederim. Bu şekilde mikrofonun kalitesini daha iyi anlamış olacaksınız.

Mikrofon Sesi 

  • Frekans Aralığı: 100Hz – 10KHz
  • Çalışma Gerilimi: 1.1V – 4.5V
  • İç direnç: 2,2K (Maks)
  • Duyarlılık: -38±3dB (0dB =1V/PA)

Pil Durumu Nasıl?

Sonuçta kablosuz bir kulaklıktan söz ediyoruz. Haliyle pil kullanım ömrü de bizim için önemli. Tabii ki pil testleri için uzun kullanım da yapmak lazım ama markanın paylaştığı verilere göre kulaklık, 16-17 saate kadar kullanım ömrü sunuyor.

2.4 GHz kablosuz bağlantı üzerinden bağlantı kurulması, pil dayanım süresinin daha verimli olmasını sağlamış. Fakat şunu hatırlatalım ki pil dayanma süresi 16-17 saate kadar. Yani sürekli en yüksek ses ile dinleme yapılması durumunda süre düşebilir. Zaten piliniz bitmeye yakın, pil süresi konusunda uyarı da alıyorsunuz. Böylece oyun keyfiniz bölünmeden, kulaklığı şarj edebilir ya da kablolu bağlantıya geçebilirsiniz.

AOC GH401 3

Bağlantı Aralığı Ne Kadar?

Tabii ki söz konusu kablosuz bağlantı olunca, bağlantı aralığı da bir hayli önemli oluyor. Yine AOC tarafından paylaşılan verilere göre değerlendirdiğimiz zaman kulaklığın 20m bağlantı aralığı olduğunu görüyoruz. Bağlantı mesafesi arada engel bulunmasına göre değişiklik göstermekte.

Eğer arada bir pürüz ya da ekstra bir duvar gibi engeller yoksa, 17-20m arasında bağlantı alabiliyorsunuz. Sinyali engelleyecek engellerin durumuna göre mesafe ciddi oranda düşebiliyor.

AOC GH401

Bağlantı Özellikleri Neler?

GH401 oyuncu kulaklığı ana kullanım olarak kablosuz bir kulaklık şeklinde geliyor. Kutudan çıkan 2.4 GHz alıcı sayesinde, kulaklığı kablosuz olarak kullanabiliyorsunuz.

Fakat AOC bunu tek bir seçenek olarak sunmak istememiş. Firma şarj bittiği zaman da ya da farklı cihazlarda da kullanmak adına, 3.5 mm kulaklık jakı artısı sunuyor. Bu sayede isterseniz telefonlarda bile kulaklığı kullanabiliyorsunuz.

3,5 mm kablonun uzunluğunun da 1.2m olduğunu hatırlatalım. Standart kullanımlar için gayet yeterli bir uzunluk diyebiliriz. Buna karşın kablolu kullanımda, kablosuz kullanım rahatlığını bulmak çok mümkün değil.

AOC GH401

Diğer Teknik Özellikler

  • Empedans: 32 Ω ± 15%
  • Frekans Aralığı: 20Hz – 20KHz
  • Maksimum Güç: 50 mW
  • Platform Desteği: PC / Mac / PS4,PS5 / Nintendo Switch / Xbox One, Xbox Series X ve S / Mobil cihazlar

AOC GH401 oyuncu kulaklık incelememizi burada tamamlıyoruz. Son bir değerlendirme yapalım ve yorumlarımızı ekleyelim.

Son Sözler ve Değerlendirme

Kulaklığın tatmin edici bir ses seviyesi var. 50mm sürücüler sayesinde bass ve tizler konusunda da dengeli. Tabii ki mükemmeli de beklemeyin.

Onun dışında malzeme kalitesi açısından da değerlendirdiğimiz zaman iddialı bir kulaklık diyebiliriz. Belki kulaklık başlarının hareket kabiliyeti konusunda daha iyi çözümler sunulabilirdi. Esneklik biraz daha iyi olabilirdi. Kulak başlarının öne doğru dönmesi gibi artıları bekleyebilirdik.

Bunlara karşın pil süresi, kablolu ve kablosuz kullanım imkanı, şık tasarımı da düşünüldüğü zaman tercih edilebilecek modellerden biri yorumunu yapabiliyoruz.

PCH Tasarim Odulu 2023

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler