Cuma, Mart 29, 2024

ASUS Cerberus MECH Mekanik Oyuncu Klavyesi İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhaba değerli PC Hocası takipçileri. Yeni bir inceleme yazısı ile yeniden birlikteyiz. Bu yazımızda inceleyeceğimiz ürün son dönemde piyasası özellikle oyuncular tarafından domine edilen ve talebi gittikçe artan bilgisayar parçası olan klavye olacak. Ürünümüz ise ASUS Cerberus MECH RGB Mekanik oyuncu klavyesi. Son dönemde oyunculara yönelik ürettiği parçalar ile adından sık sık söz ettiren ASUS, bu kez bir klavye ile karşımıza geliyor. Bakalım ürünümüz bizlere neler sunacak, haydi incelemeye!

Nedir bu mekanik klavye?

Öncelikle bilenler bilir, bilmeyenlere de biz anlatalım. Nedir bu mekanik klavye dediğimiz şey? Efendim mekanik klavye: her bir tuşun kendine has mekanik bir anahtara sahip olduğu ve daha hızlı tepkime ile birlikte daktilo sesine benzer bir ses çıkaran klavye türüdür. 2000 yılından önce üretilen tüm klavyeler mekanikti. Ancak üretim maliyetlerinin artması sebebiyle bu sistem zarlı klavyeye terfi etti. Son dönemde ise özellikle oyuncuların artan performans talebine karşılık olarak üreticiler yeniden mekanik klavye üretimine yöneldi.

asus cerberus mech mekanik klavye incelemesi

Şimdi incelememize dönecek olursak ürünümüz ASUS Cerberus Mech klavye tamamen oyunculara özel bir yapıya sahip. Tamamen siyah renk ile tasarlanmış ürün, yön tuşlarının üzerinde konumlandırdığı Cerberus logosu ile dikkat çekiyor. Kutunun içerisinden çıkan 4 adet turuncu renkli tuşu dilediğimiz tuş ile değiştirebiliyor ve tasarımda ufak dokunuşlar yapabiliyoruz.

Yukarıda bahsettiğimiz mekanik yapı ile gelen klavyemiz aynı zamanda switch türü olarak mavi switchi tercih etmiş. Switch dediğimiz şey ise tuş mekaniğinin baskı kuvveti, verdiği tepki ve ses geri bildirimine göre sınıflandırılmış ve renklendirilmiş tuş yapısı. Bu anlamda mavi switch: 60cN baskı gerektiren, klik sesi ile birlikte atlama noktasına sahip olan bir düzene sahip. 

asus cerberus mech mekanik klavye incelemesi 016

asus cerberus mech mekanik klavye incelemesi 015

Klavyemiz arka aydınlatmadan oluşan RGB yapısı ile bizlere ışıklandırma alanında oldukça geniş bir özelleştirme imkanı sağlıyor. Dilediğimiz tuşa farklı renkler atayarak oyunlarda kullandığımız tuşları görevine göre ayırabiliyoruz. Bu özelleştirme de bizler için oldukça önemli zira estetik ve görünüm bir oyuncu için olmazsa olmaz hale geldi. Klavye aynı zamanda 7 farklı renklendirme profiline sahip. Bu profilleri isterseniz klavyeden isterseniz yazılımdan değiştirebiliyorsunuz.

Klavye ile ilgili bir diğer özellik ise makro kayıt özelliği. Bu özelliğe göre ise farklı tuş kombinasyonlarını tek bir tuşa atayabiliyoruz. Böylelikle oyunlarda aynı anda farklı tuşlara basmadan tek tuşla yapmak istediğimiz şeyi daha rahat yapabiliyoruz. Baktığımızda klavyemizin anti-ghost özelliği olduğunu da görebiliyoruz. 3’den fazla tuşa bastığımızda herhangi bir uyarı veya bip sesi almadan birçok tuşu aynı anda kullanabiliyoruz.

asus cerberus mech mekanik klavye incelemesi 012

Tuşlarla ilgili bir diğer destek ise medya alanında. Klavyemizin üzerinde bulunan medya tuşları ile birlikte gerek oyun içinde, gerek oyun dışında normal kullanımda bu tuşlardan yararlanarak medya içeriklerimizi kısayoldan oynatabiliyor ve çeşitli işlemleri gerçekleştirebiliyoruz.

Oyuncular bilir, oyun oynarken en sinir bozucu durumlardan biri yanlışlıkla basılan Windows tuşu. Siz alt tuşuna basmak istersiniz ancak parmağınız yanlışlıkla Windows’a dokunur ve birden masaüstüne dönersiniz ki oyuna döndüğünüzde artık çok geçtir, head shot sizi bulmuştur. Bu üzücü durumdan mustarip olmamak adına Cerberus Mech klavyede Windows Lock özelliği bulunuyor. Oyunca girdiğimizde aktif edebildiğimiz tuş ile masaüstüne dönme hatalarına düşmüyoruz. Bu da güzel bir özellik. 

asus cerberus mech mekanik klavye incelemesi 010

Klavyemiz ile ilgili diğer detaylara bakacak olursak yine önemli bir detay: 70 milyon tıklama ömrü. Diğer oyuncu klavyelerinin 30-40 milyonluk ömürleri ile kıyasladığımızda ASUS bu klayvesi ile oldukça uzun ömürlü bir kullanım sunuyor. Yine farklı bir detay olarak 1250 gram ağırlığa sahip klavye oldukça ağır bir yapıda. Tabii arka planda bulunan mekanik düzenden kaynaklanan bu ağırlık kullanımda herhangi bir problem teşkil etmiyor. 

asus cerberus mech mekanik klavye incelemesi 005

Klavye ile ilgili son olarak söyleyebileceğimiz şey ise olumsuz gördüğümüz yüksek fiyat olacak. Piyasa bazında diğer mekanik oyuncu klavyelerine göre biraz pahalı olan klavye biraz daha uygun fiyatta olabilirdi. E-ticaret sitelerinde 500 Türk lirasından başlayan fiyatlarla satılan klavyemiz üst segment ve uzun ömürlü olması sebebiyle pek tabii tercih edilebilir. 

asus cerberus mech mekanik klavye incelemesi 008

asus cerberus mech mekanik klavye manset

İncelememizi burada sonlandırırken klavye hakkında daha detaylı bilgiye ve inceleme videosuna aşağıda bulunan bağlantıdan ulaşabilir, klavye hakkında görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın!

ASUS Cerberus MECH RGB Mekanik Oyuncu Klavyesi İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler