Perşembe, Nisan 25, 2024

Asus RTAX58U WiFi Router & PCE-AX58BT Ağ Kartı İncelemesi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet bağlantımız da aldığımız hızın dışında en önemli araç olan modem router ürünleri kablosuz bağlanlar da yaşanan ping sorunlarını en aza indirdiğini çoğumuz bilmekteyiz. Bu anlamda sizlere bu hafta hem masaüstü bilgisayarınız için hemde diğer kablosuz bağlantılı cihazlarının için en iyi sinyal sağlayan 2 adet Modem Router ve Ağ kartı incelemesini gerçekleştirdik. Öncelikle belirtmeliyim ki bugüne kadar bizim incelediğimiz en iyi Wifi 6 router olduklarını söyleyebilirim.

ustun performans tasarim odulu pch 2020

 

 

 

 

 

 

 

aa2p9 jntu5

İncelemize ilk olarak RTAX58U ürünü ile başlayalım. Öncelikle Wifi 6 hakkında bilgilendirelim ,802.11ax olarakta bilinen yüksek verimliliğe sahip kablosuz ağ olarak tanımlanıyor ve birçok yerde Wi-Fi 6 olarak adlandırılıyor. Bir önceki nesiller, Wi-Fi 5 (802.11ac) ve Wi-Fi 4 (802.11n) olarak olarak biliniyor. RT-AX58U  yüksek kapasite ve verimlilik için en yeni Wi-Fi standardı Wifi 6 kullanmakta. 160 MHz bant genişliği ve 1020-QAM desteğiyle son derece hızlı kablosuz bağlantı sunar. 2,4 GHz bandında 574 Mbps ve 5 GHz bandında 2402 Mbps olmak üzere toplam yaklaşık 3000 Mbps hız sunmakta. Cihaz bu sayede geleceğe yönelik daha verimli ağ bağlantıları ve wifi hızlarına açık olduğunu anlayabiliriz.

Geniş Kapsama Alanı

amyvh eb6sk

RTAX58U geniş kapsama alanı ile evinizin ve ya ofis kullanımlarında her yere wifi bağlantısı sunabiliyor.  Kablosuz bağlantılar ev içerisindeki çoğu şeyden etkilenebiliyor bu anlamda ASUS AiMesh özelliği bu sorunları çözebiliyorsunuz . Bu özellik birden fazla ASUS router kullanarak tüm evi kapsayan bir Wi-Fi ağı oluşturuyor. Güçlü ve esnek bir özellik olan AiMesh ile farklı ASUS router modellerini bir arada kullanabiliyorsunuz.

Güvenlik

ae3kv fpy1n

Yeni nesil WPA3 güvenlik standardı ile Wi-Fi güvenliğinizi kişisel veya kurumsal ağlardaki korumasını güçlendirmekte. WPA2’nin üzerine kurulan WPA3 daha sağlam kimlik doğrulama yapan güçlü şifreleme özelliğine sahip.

Fiyat

RT-AX58U Türkiye’De şuan satış ve 1600TL’den başlayan fiyatlar ile sayılmakta.

PCE-AX58BT 802.11ax Wi-Fi adaptörü

a9p89 2trhm

Evinizde kablosuz bağlantı kullanıyorsunuz ve kablo bağlantısı üzerinden de internet almak istemiyorsunuz. Bilgisayarınız için ağ kartı araştırması yapmaya başladınız. Sizlere bir diğer asus ürünü olan PCE-AX58BT ürünü de masaüstü bilgisayar kullanıcılarına tavsiye ediyoruz. PCE-AX58BT özelliklerinden bahsedecek olursak. Tıpkı RT-AX58U gibi yeni nesil wifi standartı 6’yı desteklemekte.

aieth hn641

MU-MIMO ve OFDMA teknolojilerini destekleyen PCE-AX58BT  bireysel kullanıcılara alt taşıyıcı alt kümeleri atanarak çoklu erişim sağlamakta. MU-MIMO, yönlendiriciye veri aktarımı yapmak yerine, birden fazla cihazın veriyi beklemeden aynı anda aktarmasına izin veriyor.

2 Kat Hızlı Bluetooth 5.0

PCE-AX58BT’yi PC’nize taktığınız zaman  2 kat daha hızlı iletim hızı ve 4 kat daha fazla menzil ile bilgisayarınıza Bluetooth destekli cihazları kolaylıkla ve kesintisiz olarak bağlamanıza yardımcı olmakta.

image002

2 Harici Anten

2 antenli olan AX58BT daha az parazit ve en iyi sinyal alımı için açılarını ayarlamanıza izin veren harici bir alıcı-verici ile birlikte geliyor.

Fiyat 

AX58BT piyasada 400 TL’den bulunabilir durumda.

İnceleme Videosu 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler