Perşembe, Mayıs 2, 2024

ASUS TUF GT502 Kasa İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnceleme masamızın yeni konuğu, kısa süre öncesinde içerisine RTX 4070 Ti sistem topladığımız ASUS TUF GT502 kasa modeli olacak. Yeni nesil ekran kartları için yeterli alana sahip olmasının yanında şık bir görüntüye de sahip olduğunu söyleyebileceğimiz seri neler sunuyor bir bakalım.

ASUS TUF GT502 Kasa Tasarımı Nasıl?

Kasanın işlevselliği bir yana, önce yeni modelin tasarımından söz ederek işe başlamak gerecek. Zira işlevsel olmasının yanında göze de hitap eden bir ürün arıyoruz.

Kasayı bu açıdan değerlendirecek olursak, gayet şık bir model olduğunu söylemek lazım. Ön kısımda parçalı bir tasarım söz konusu. Sağ bölümde TUF logosunun yer aldığını ve yine TUF Gaming yazısının eklendiği kapalı bir yüzey var.

Asus TUF GT502

Ön kısma eklenen temperli cam, kasanın biraz daha şık gözükmesini sağlamış. Sağ ve sol kısımda bu parçalı yapının tam ortasında bağlantı portlarına yer verilmiş. Bunu işlevsellik bölümünde bir kez daha ele alırız ama portların yerleşiminin de işleri kolaylaştırdığını belirtelim.

Asus TUF GT502

Gelelim kasanın yan kısmına. Bu kısımda da temperli bir cam kullanıldığını görüyoruz. Daha fazla alanda temperli cam kullanılması, hem içerdeki sistemin daha net bir şekilde sergilenmesini sağlamış hem de daha şık bir görüntü elde edilmesine yardımcı olmuş. Bileşenlerde oluşturacağınız güzel bir aydınlatma düzeniyle, çok şık bir görüntü elde edebilirsiniz.

Asus TUF GT502

Üst Kısımda Nasıl Bir Tasarım Var?

Gelelim kasanın üst kısmına. Üst kısımda da parçalı tasarım yapısı korunmuş durumda. Temperli camın hemen üzerine gelen kısımda mesh bir yapının sunulduğunu görmekteyiz. Sağ kısımda ise düz bir alana yer verilmiş.

Nasıl ki ön kısımda temperli cam alanı biraz daha geniş, aynı şekilde üst kısımda da mesh alanın daha geniş olduğunu söylemek lazım.

Asus TUF GT502

Üst kısımdaki parçalı tasarım yapısı da yine göze hoş gelen güzel bir tasarım yapısı. Bunun dışında üst kısımda ek bir artı daha var. TUF kasa serisinde sık sık gördüğümüz kement sisteminin bu modelde de yer aldığını görüyoruz.

Hem ön kısımda hem de arka kısımda kullanılan kementler, kasanın taşınabilirliğini arttırıyor. Sisteminizi kurduğunuz zaman, kasayı rahat rahat taşıyarak yer değiştirebiliyorsunuz. Tek dikkat edeceğiniz nokta toplam ağırlık. 30 kg’a kadar destek veren iki adet kement var. Bunun üstünde bir ağırlık değerine ulaşacağınızı da düşünmüyorum.

Asus TUF GT502

Kementlerin istenildiği durumda çıkarılabildiğini de söylemek lazım. Özellikle sistemi kurarken, kementleri çıkarmanız gerekebilir.

RGB Aydınlatma Durumu

Kasanın üzerinde ekstra bir RGB aydınlatmaya da yer verildiğini görüyoruz. Ön kısımda aşağıda TUF logosunda aydınlatma var. Bu aydınlatmayı, kontrolcü üzerinden kontrol edebildiğiniz gibi doğrudan anakart ile de uyumlu bir şekilde çalıştırabiliyorsunuz. Zaten sol kısımda temperli cam var ve sistem aydınlatmalarını net olarak gösteriyor. Sağ kısımda kalan parça da bu şekilde desteklenmiş diyebiliriz.

Asus TUF GT502

Modüler Tasarım Yapısı

Tasarım bölümünü bitirmeden önce ekleme yapmak gereken bir bölüm daha var. O da kasanın modüler yapısı. Hem montajı biraz daha kolaylaştırmak hem de istenildiği durumda sistemin bileşenlerine kolayca ulaşmak adına, kasa modüler yapıda tasarlanmış.

Yan temperli camı, ön kısmı, kapalı olan diğer panel bölümünü üst ve arka kısımları kolayca çıkarabiliyor ve montaj işlemlerinizi de gerçekleştirebiliyorsunuz.

Yan panelleri açmanız için de ekstra bir alete ihtiyacınız kalmıyor. Yan kısma entegre edilen gizlenmiş düğme ile yan panelleri kolaylıkla çıkarmak mümkün.

ASUS TUF GT502 Kasa Ne Kadar İşlevsel? İç Kısımda Neler Sunuyor?

Kasanın dış tasarımından söz ettiğimize göre artık sıra geldi ne kadar işlevsel olduğuna ve iç tasarım bölümüne.

İç kısımda da genel hatlarıyla işlevsel bir kasa hazırlanmış. Mesela dahili dikey yuva ile ekran kartınızı dik olarak kullanabiliyorsunuz.

Asus TUF GT502

Diğer taraftan hemen yan kısımda hibrit işlevli bir braket kullanıldığını da ekleyelim. Burada kullanılan braket üzerinde ya soğutma birimlerini kullanıyorsunuz ya da depolama birimlerini kullanıyorsunuz. Hibrit kullanım sunulması da yine kullanıcıya güzel bir artı olarak yansıyacaktır.

Bunun dışında iç kısımda çift oda tasarım yapısına yer verildiğini görmekteyiz. Hem GPU biriminiz için hem de CPU birimini için bağımsız soğutma bölgeleri yapılandırabiliyorsunuz.

Asus TUF GT502

Kablolama Durumu

Çift oda tasarımının kablolama konusunda da artısı var. Sistemi kurarken, arka bölümden kablolara çok rahat bir şekilde ulaşmak mümkün oluyor. Haliyle  işleriniz biraz daha kolaylaşıyor ve kasanın içerisini daha düzenli hale getirebiliyorsunuz.

Soğutucu ve Fan Desteği

Önce soğutucu birimlerinin desteklerinden söz edelim. Kasada arka kısma ya da üst kısma radyatör takmanız mümkün. Bunun dışında ekran kartının hemen arkasındaki bölümde yan kısma doğru da radyatör takılabiliyor.

Asus TUF GT502

Bunun dışında ana oda bölümü yani temperli camın olduğu kısım ile arka oda bölümünü birlikte sayacak olursak, 13 adede kadar da fan desteği var. Hem hava akışı için geniş bir alan sunulması hem de fan desteğinin yüksek olması, ASUS TUF GT502 kasanın yeterli termal performans oraya koymasını sağlıyor. Teknik detayları da aşağı liste şeklinde eklemiş olalım.

Asus TUF GT502

ASUS TUF GT502 Teknik Detaylar

  • Kasa Boyutu: 285 mm X 450 mm X 446 mm, Mid Tower kasa tipi
  • Ağırlık: Boş halde 11 kg
  • Sürücü Bölmeleri: 4 adet 2,5 inç / 3,5 inç birleşik bölme
  • Radyatör Desteği Üst Kısım İçin: 120 mm X 140 mm X 240 mm X 280 mm X 360 mm
  • Radyatör Desteği Arkada Kalan Kısım için: 120 mm
  • Fan Desteği Üst: 3 adet 120 mm X 2 adet 140 mm
  • Fan Desteği Arka: 1 adet 120 mm
  • CPU Soğutucu Yüksekliği: 163 mm
  • Maksimum Ekran Kartı Uzunluk: 400 mm
  • Maksimum Güç Kaynağı Uzunluğu: 200 mm
  • Çıkarılabilir Toz Filtreleri: Var, üst alt ve sağ kısımda toplam 5 adet
  • Anakart Desteği: Micro-ATX, Mini-ITX, ATX

Asus TUF GT502

Kasanın Ön Kısmında Yer Alan Portlar

  • 1 adet kulaklık / mikrofon girişi
  • 2 adet USB 3.2 Gen1
  • 1 adet USB 3.2 Gen 2 Type C
  • LED kontrol düğmesi

Son Sözler ve Değerlendirme

ASUS TUF GT502 kasa incelemesi için sona geldik. Yukarıda yer alan RTX 4070 Ti sistem toplama videomuzda, kasanın nasıl durduğunu görebilirsiniz. Genel bir değerlendirme yapmak gerekirse kasa, gayet şık bir sistem toplamanıza olanak verecek bir kasa.

Ön kısımda ve yanda temperli cam kullanılması da güzel bir artı. Fakat bir de eleştirimiz olacak. Kasayla beraber fan gelmiyor. Fanları harici olarak düşünmeniz lazım. Zaten kuracağınız sisteme göre fan seçimlerinizi yapmanız gerekebilir ama en azından arka kısımda ek bir egzoz fanı da görmek isterdik.

PCH Tasarim Odulu 2023

Artıları Eksileri 
Yanda ve Ön kısımda temperli cam olması sistemi güzel bir şekilde sergilemenizi sağlıyor.Kasayla beraber fan gelmiyor. En azından bir egzoz fanı eklenebilirdi.
Çift oda yapısı, sistem yerleşiminde artı sağlıyor.Ne yazık ki fiyatı yüksek bir ürün.
Kablolama konusunda geniş bir alan var. Arka kısımda boşluk kalıyor. Rahatça Düzenleme yapabiliyorsunuz.
Üst, alt ve yan kısımda toz filtreleri mevcut.
Taşımada rahatlık sağlaması adına üst kısımda TUF kementlerine yer verilmiş olması güzel.
Yan panelleri çıkarmak için arka kısımda gizli düğmeler kullanılmış. Tek bir tuşa basarak yan panelleri açabiliyorsunuz.
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler