Cuma, Mart 29, 2024

ASUS Vivobook Pro N552VW Ön İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

ASUS laptop modelleri arasında en çekici ve sağlam hiyerarşiyi tutturabilen modeller arasında Vivobook Pro‘da bulunuyor. Bir profesyonel kullanıcı ve oyuncu için şık, yeterli performans ve güçlü ses verebilen bir cihaz. Asus Vivobook Pro N552VW modeline ait teknik özellikler, piyasa satış fiyatı ve ön incelemesi haberimizde.

ASUS Vivobook Pro Ön İncelemesi

Normalde sürekli olarak laptop önerisi ve toplama bilgisayar istekleriniz ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu tür istekleri ekarte edebilmek için her hafta düzenli olarak sistem önerileri ve laptop önerileri yapmaya devam edeceğiz. Bu hafta seçtiğimiz cihaz ise ASUS‘un canavarı Vivobook Pro oluyor. Profesyoneller için tüm iki boyutlu ve üç boyutlu programları rahatlıkla kaldırabilecek ve bir oyuncunun tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek donanıma sahip olan bu bilgisayarın detaylarına şimdi biraz daha yakından bakalım.

ASUS-Vivobook-Pro
Tasarım Kalitesi

Cihazın üst paneli tamamen alüminyum kaplama olduğu gibi, alt panel ise plastikten üretilmiş durumda. Üst panelin neredeyse tamamı düz olduğu gibi, hoparlörlerin bulunduğu kısımda alüminyumun ses dalgalarını kolayca iletebilmesi için delikler açılmış. Vivobook Pro modelinde klavyede aydınlatma ve 1.8 mm tuş derinliği de yer alıyor.

Belirtilen bu mesafe sayesinde klavye deneyiminizi standart dizüstü bilgisayarlara göre çok daha iyi kavrayabilmenizi sağlıyor. Cihazda optik sürücülerden kopamayanlar için bir de optik sürücü bulunuyor. Ancak bize soracak olursanız günümüz teknolojisi için çok gereksiz bir yapı.

ASUS Vivobook Pro modelinin bağlantı seçenekleri arasında 3 adet USB 3.0 girişi, 1 adet USB 3.1 Gen 1, 1 adet HDMI, 1 adet mini Display Port ve 1 adet mikrofonlu kulaklık girişi bulunuyor.

ASUS-Vivobook-Pro-2
Donanım Kalitesi

Cihazın içerisinde Intel Core i7-6700 HQ işlemci bulunurken, grafik tarafında ise GeForce GTX 960M bulunuyor. 2133 MHz hızında çalışan 16 GB DDR4 RAM, 128 GB SSD ve 1 TB HDD bulunuyor. WLAN tarafında ise 802.11ac standartlarına sahip Wi-Fi, ASUS Sonic Master ses sistemi ve 1920 x 1080 ekran çözünürlüğü tatmin edici duruyor.

Ekran tarafı cihazın en önemli teknik özellikleri arasında yer aldığı gibi, Full HD IPS ekran kullanım açısından işimizi kolaylaştırıyor. Ayrıca 3200 mAh bataryası ve HD kamerası mevcut durumda. ASUS Vivobook Pro N552VW laptop modelinde en çok sevindiğimiz nokta ise cihaza SSD eklenmesi oldu. Bu SSD içerisine bir de Windows kurduğunuz zaman performans olarak %15 daha fazla verim alabilmek mümkün.

ASUS-Vivobook-Pro-4K
ASUS Vivobook Pro Alınır mı ?

Ses tarafında Bang & Olufsen‘in desteği ile geliştirilen sistem size harici bir hoparlör ihtiyacı duymadan kullanabilmenize olanak sağlarken, oyuncu bilgisayarı veya iş yerlerinde ağır programları çalıştırabilecek türde bir laptop. Gücünü zaten aşağıdaki teknik özelliklerden inceleyebileceğiniz gibi, Asus Vivobook Pro modeli şuanda piyasada 4200 TL‘den satılıyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler