Çarşamba, Nisan 24, 2024

ASUS ZenBook 14X OLED Space Edition Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tayvan merkezli bilgisayar üreticisi Asus, CES 2022’de (Tüketici Elektroniği Fuarı) tanıttığı ZenBook 14X OLED Space Edition dizüstü bilgisayarını nihayet piyasaya sürüyor. Dizüstü Bilgisayar; 32GB’a kadar RAM sunarken Intel’in en yeni 12. Nesil Core i9-12900H işlemcisinden güç alıyor ve grafik kartı tarafında Intel’in Iris Xe GPU işlemcisini kullanıyor.

Adından da anlayabileceğiniz üzere 14 inç boyutunda OLED ekran ile geliyor ve 16:10 en boy oranı sunan panel 90Hz yenileme hızı sunuyor.

Uzay gemisi temasına sahip fütüristik bir temaya sahip dizüstü bilgisayarın kapağında 3,5 inç boyutunda OLED ekran yer alıyor ve buradaki ekran kullanıcı tarafından özelleştirebilme özgürlüğü sunuyor ve böylelikle tarih, saat, pil durumu, çeşitli animasyonlar ve bildirimler gibi görmek istediğiniz bilgileri sizlere yansıtıyor.

Asus, ZenBook 14X OLED Space Edition’ın en önemli özelliklerinden bir tanesi ise titreşimlere ve aşırı yüksek/düşük sıcaklıklara karşı dayanıklılık sağlayan Amerika Birleşik Devletleri Uzay Sistemi Komuta Standartlarına (SMC-S-016A) uygun malzemelerden üretilmiş olması.

14 inç boyutunda olduğundan ötürü herhangi bir numeratik tuş takımına sahip değil fakat Asus, LED aydınlatmalı trackpad’e bazı tuşlar koymanıza olanak tanıyor. Dizüstü bilgisayar biyometrik kimlik doğrulama tarafında güç düğmesine entegre edilmiş Parmak İzi Okuyucusu sunuyor.

ZenBook 14X, yan çerçevelerde 4 adet USB Type-C yuvası, bir adet USB 3.2 Gen2 Tip-A bağlantı noktası ve bir adet HDMI 2.0 bağlantı noktası sunuyor.

Dizüstü bilgisayar Amerika Birleşik Devletleri merkezli çeşitli perakendeciler tarafında 1999 Amerikan Doları fiyat etiketiyle satışa sunuldu. Asus’un ZenkBook 14X Space Edition modelini ülkemizde satışa sunup sunmayacağını henüz bilmiyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler