Perşembe, Nisan 25, 2024

Automattic, Pocket Casts’i Satın Aldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Podcast uygulaması Pocket Casts‘ın artık yeni bir sahibi var. Tumblr ve WordPress.com’un sahibi olan Automattic bugün saygın podcast uygulaması Pocket Casts’ı satın aldığını resmi olarak duyurdu. Satın alma işlemini açıklayan blog gönderisi, önizleme şeklinde pek bir şey sunmuyordu, ancak gelecekteki olası entegrasyonlar hakkında bir kaç bilgi paylaştı.

Automattic’in bir parçası olarak Pocket Casts, en sevdiğiniz podcast’lerin keyfini çıkarmak (veya yeni bir şey bulmak) için gereken özellikleri sağlamaya devam edecek. WordPress.com ve Pocket Casts ile podcast’leri dağıtmayı ve dinlemeyi kolaylaştıran derin entegrasyonlar oluşturmayı keşfedeceğiz.

Pocket Casts ilk olarak 2010 yılında piyasaya sürüldü ve sekiz yıl sonra NPR’ye ve bir grup diğer kamu medya grubuna satıldı. 2019 yılına gelindiğinde ise masaüstü uygulaması erişimi ve bağımsız bir Apple Watch uygulaması gibi özellikler için kullanıcılardan aylık abonelik ücreti alan Pocket Casts Plus adlı bir program aracılığıyla şirket gelir kaynağı elde etmeye başladı.

pocket casts plus
Automattic, Pocket Casts'i Satın Aldı 2

Pocket Casts, halka açık medya üyelerinin yönetim kurulunun oy vermesinin ardından ilk olarak Ocak ayında satışa çıktı. İndirmesi ücretsiz olan uygulama para kaybetmeye başlamıştı ve NPR’nin geçtiğimiz sene 800.000 dolar kaybettiği bildirildi.

İlginç bir şekilde, Spotify’ın sahip olduğu uygulama Anchor, bu yıl Şubat ayında WordPress.com ile insanların blog gönderilerini birkaç tıklamayla sesli içeriğe dönüştürmesine olanak tanıyan bir ortaklık duyurmuştu. Bu özellik, gerçek bir insan kadar kişisel ve kulağa insan gibi gelmeyen metin-konuşma teknolojisine dayansa da, genel fikir WordPress kullanan bloggerların podcast’ler aracılığıyla iletişim kurmasına yardımcı olma konusundaki ilgisini açıkça ortaya koyuyor.

Muhtemelen, Pocket Casts satın alımıyla bu vizyonu geliştirmeye devam edecek. Pocket Casts bir dinleme uygulaması olmasına rağmen, keşif özellikleri ve küratörlüğü ile de tanınıyor. Automattic’in bu satın alımıyla uygulamayı kullanan insanları WordPress kullanıcılarının içeriğine yönlendirmesi olası görünüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler