LG ekibi yeni multimedya özellikleri ile birlikte gelen V20 akıllı telefonunu İstanbul’da düzenlediği etkinlik ile tanıttı. Bizim de basın davetlisi olarak katıldığımız etkinlikte LG V20‘yi daha yakından tanıma fırsatı bulduk. Ardından sizler için tüm detayları ile LG V20 rehberi hazırladık.
LG V20’de Neler değişti ?
Cihaz optik görsel stabilizasyon (OIS) 2.0 ve geniş açılı kamera performansı ile göz doldurarak başladı. Ardından Hi-Fi Quad DAC ve Android Nougat 7.0 gibi yeni özellikler ile devam etti. İstanbul Hilton Bomonti’de gerçekleştirilen etkinlikte bizim yanımız sıra pek çok basın mensubu ve iş ortakları da katıldı. Güney Koreli yöneticilerle de ayrıca bir selamlaştık.
Ön açılış konuşmasını LG’nin Türkiye Genel Müdürü olan Calvin Cho yaptı. Açıkçası Türkçe yaptığı açıklama ve gerçekten Türkçe’yi iyi kullanabiliyor olması bizi şaşırtmadı. Zira uzun yıllardır Türkiye’de ikamet ediyordu. Açıklamada Cho; “LG V20 ile kullanıcılarımız için tamamen kendi zevklerine göre tasarlayabilecekleri türden bir dünyanın anahtarını vermekten mutluluk duyuyoruz. Premium akıllı telefonlarda yeni bir standart oluşturabilmek için LG V20’de bir telefonda sevdikleri her özelliğin çok daha fazlası sunulurken, ihtiyaç duyulmayan özellikleri de minimuma indirerek fazlalıklardan kurtulduk. Kısacası LG V20 bu kuşağın ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayan eşsiz bir cihaz.” dedi.
Sonrasında ise sunum devam ederken, yeni Hi-Fi Quad DAC, HD ses kayıt, Nougat OS ve Google’ın akıllı telefonlar için geliştirdiği yeni arama uygulaması In Apps ile devam etti. Şuanda Türkiye’de 2999 TL‘den satışa sunulacak olan LG V20 bizim tahminlerimizi de boşa çıkartmamış oldu. Eğer cihazın tüm teknik özelliklerini incelemek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.
Yeni LG V20 Qualcomm’un Snapdragon 820 işlemcisi ile birlikte geliyor. Aynı zamanda optik görsel stabilizasyonu için versiyon 2.0 tercih edildiği gibi, EIS 3.0 yükseltmesi yapılarak elektronik görsel stabilizasyonu maksimuma çekilmiş. Böylece LG V20 titreyen görüntüleri nörtalize ediyor ve daha net bir video kaydı elde etmenizi sağlıyor.
Bunun yanı sıra Gyro-Temelli EIS, senkronizasyonda gecikme süresini 50 milisaniyeye düşürmüş durumda. Kısacası LG V20‘de video ve fotoğraf performansı gerçekten mükemmel olmuş.
Eğer LG V20 satın almayı düşünüyorsanız, Hi-Fi video kaydedebileceğinizi de hatırlatmak isterim. İstenmeyen çevre seslerini ortadan kaldıran Low Cut Filter ve kayıt mesafesini ayarlamayı sağlayan optik Limiter (LMT) gibi seçenekleri de kullanarak gerçekten çok iyi ses deneyimi elde edilebiliyor. Ayrıca tüm bunları isterseniz manuel olarak yapabiliyorsunuz. LMT özelliği sayesinde, kullanıcının kaydetmek istediği sesi sıfırlarken, LCF özelliği çevre gürültülerini ortadan kaldırarak sadece istenilen sese odaklanıyor.
V20 bu anlamda profesyonel video ekipmanlarında kullanılan format olan 24bit/48kHz Linear Pulse Code Modulation özelliği ile ses ve videoları kaydediyor.
Ön ve arka kameranın içerisinde bulunan geniş açılı lensler, kullanıcıları fotoğraf karesine sığdırma sorununu ortadan kaldırmış. 120 derecelik lense sahip 5 megapiksellik ön kamerası ile selfie çekimi sağlanırken, 135 derece lense sahip 8 megapiksellik arka kamerası ile de manzara kaydı yapabilmek mümkün.
Şimdi burada değinmek istediğim bir olay var; şuanda ofiste LG V20‘yi test etme şansımız olmadı. Fakat kamera performansını gerçekten çok merak ediyorum. Zira 8 megapiksellik geniş açılı arka kamera çok tatmin edici. Zaten ekstra arkada bir de 16 megapiksel kameramız daha mevcut. Lensin kalitesi burada ön plana çıkarsa bir müthiş görüntüler elde edilebileceğini düşünüyorum.
İkincil ekran özelliği
Daha önceden V10 ile birlikte deneyimlemiş olduğumuz ikincil ekran özelliği LG V20‘de de karşımıza çıkıyor. V10’a kıyasla iki kat parlaklık ve %50 daha geniş font boyutu ile ana ekranın üst kısmına yerleştirilen daha küçük ekranda, yeni bildirimlere ve hatırlatmalara açık havada veya güneşli bölgelerde daha kolayca göz atabiliyorlar. Artık kullanıcılar bu sayede daha büyük mesajları okumak, hızlı yanıt vermek veya bilgi paylaşmak için ikincil ekranı kullanıyor olacaklar.
Mobil kullanım için geliştirilmiş olan LG UX 5.0+ arayüz sayesinde V20 kullanıcıları multimedya fonksiyonlarını isteklerine göre şekillendirebiliyorlar. LG G5 ile tanıtılan bu özellik iki uygulamayı aynı anda bölünmüş ekranda gösteriyor. Kullanıcılar uygulamalar arasında metin, görsel veya dosya sürüklemelerini sağlayan çoklu pencere özelliğinden de faydalanabiliyor. 5.7 inç ana IPS ekranla birlikte bu gelişme en iyi çoklu görev kapasitesi sunuyor.
“Hafif metal alüminyum”
LG V20‘nin tasarımını beğendiğimi itiraf etmem lazım. Fakat yazımızın sonunda fiyat ile ilgili biraz serzenişte bulunmamız gerekecek. Cihazı etkinlikte elime ilk aldığımda “bu ne kuş gibi” yorumunu yaptım. Zira içerisinde hafif alüminyum ve yeni silikon temelli materyaller tercih edilmiş. Sağlam ve hafif bir telefon elde edebilmek için daha nasıl bir çalışma yapılabilirdi açıkçası bilmiyorum.
Bu metal yelkenlilerde ve dağ bisikletlerinde bulunan AL6013 metal modeli oluyor arkadaşlar. Telefonun arka yüzeyi tamamen bu metaldan yapılmış. Telefonun düşmesi durumunda alt ve üst kısmında bulunan Silicone Polycarbonate (Si-PC) telefonu hasardan koruyarak minimuma indirgemesi sağlanmış. Şimdi V20‘ye bir drop test yapmak vardı!
LG “telefonu artık düşürmekten korkmayın” dedi
Etkinlikte LG V20 için belki de en dikkat çekici alanlardan birine gelmiştik. ABD askeri standartlarını uygulayan bağımsız laboratuar tarafından dayanıklılığı ölçmek adına yapılan MIL-STD 810G transit düşme testini geçebilen LG V20 için “artık telefonu düşürmekten korkmayın” yorumu yapıldı. Cihaz ofise geldikten sonra yapılacak ilk test belli oldu sanırım 🙂
Teknik özellikleri kısaca hatırlayalım
LG V20 için tüm teknik özellikleri yukarıdaki linkte sizlerle paylaşmıştım. Ancak tıklamaya üşenenler olabilir düşüncesi ile genel özellikleri aşağıda tekrar paylaşıyorum. Fiyat konusuna gelince 2999 TL gerçekten çok fazla diyebilirim. Zaten kullanıcılar Türkiye’de şunun kafasındalar “arkadaş bu telefona o parayı vereceğime gider iPhone alırım” diyorlar. Bu konuda LG V20‘nin yurt dışı satış fiyatının 799 dolar olduğunu söyleyelim. Malum burada KDV + TRT Bandrol + ZTV + MTV + KTV gibi kavramlar girerek eklenen vergi sayesinde fiyatlar uçuş gösteriyor.
❱ Qualcomm Snapdragon 820 işlemci
❱ 5.7 inç ekran
❱ 2560 x 1440 çözünürlük
❱ 513 ppi ekran piksel yoğunluğu
❱ 4 GB LPDDR4 RAM
❱ 64 GB depolama
❱ 2 TB’a kadar microSD desteği
❱ 3200 mAh çıkarılabilir batarya
❱ Android 7.0 Nougat işletim sistemi
❱ 16 megapiksel arka kamera + 8 megapiksel geniş açılı arka kamera + 5 megapiksel ön kamera
❱ Titan renk
❱ 2999 TL Türkiye satış fiyatı