Çarşamba, Nisan 24, 2024

Beklenen Oldu: Google, Fitbit Firmasını 2.1 Milyar Dolara Satın Aldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Fitness takip şirketi artık Google bünyesine katılıyor; Google, giyilebilir akıllı saat şirketi Fitbit’i 2.1 milyar dolara satın aldığını resmi olarak duyurdu. Haberleri açıkladığı bir blog yazısında Google’ın Cihaz ve Hizmetler SVP’si Rick Osterloh, Fitbit’in satın alınmasının Wear OS projesine daha fazla yatırım yapma ve Made by Google tarafından giyilebilir cihazlar sürülmesi olacağını söyledi.

Haber, Google’ın popüler fitness takip şirketini satın almak için görüşmelerde bulunduğunu iddia eden Reuters’in haberinden birkaç gün sonra geldi.

Gear Fitbit Versa 2 3QTR Core Petal Copper Rose Clock Default Shadow

“Sağlık ve Zindelik verileri Google Reklamları için kullanılmayacak”

Anlaşmaya göre, Fitbit Google’ın bünyesine katılacak. Bu, Nest ile mevcut duruma benziyor. Fitbit tarafından yayımlanan bir basın demecine göre şirket hala sağlık ve fitness verileri için gizliliği ciddiyete alacak.

“Fitbit sağlık ve sağlıklı yaşam verileri Google reklamları için kullanılmaz.”

Google’ın gerçekleştirdiği bu satın alma aslında oldukça mantıklı: Google bazı  WearOS platformu ile giyilebilir ürünler pazarına girmeye çalışarak geçirdi ve büyük ölçüde başarısız oldu ama gerçek bir etki yaratabilmek için durmadan mücadele etti.

Google Fit 1

Fitbit’in donanım parçaları her zaman harika olmuştur ve Google’a gelecekteki Android entegre giyilebilir cihazlar için çok daha güçlü bir temel kazandırmıştır. Ve şirketin fitness takibine olan güçlü odağı doğal olarak Google’ın mevcut Google Fit uygulamalarına da entegre edilebilmekte ve Google’a Apple Watch’un iPhone ile olan derin fitness izleme entegrasyonuna sağlam bir alternatif sunabilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler