Pazar, Mayıs 19, 2024

Beklenmedik Gelişme: PlayStation 3’e Yeni Sistem Güncellemesi Geldi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyun konsolu denildiğinde akıllara gelen ve oldukça sevilen modellerinden biri olan PS3 uzun bir aradan sonra yeni bir güncelleme ile karışımızda.

Her ne kadar eski bir konsol olsa da bir çok oyuncunun sevilen ürünlerinden PS3 hala belli bir kullanıcı kitlesine sahip.

ps3 goruntu jpg

Fat, Slim, Süper Slim olarak üç farklı modele sahip olan PS3 için epey uzun bir aradan sonra güncelleme yayınlandı.

2016 yılında üretimi son bulan seri için Sony, mavi lazer teknolojisini kullanan Blu-ray diskleri kullanmaya devam etmek isteyen oyuncular için bir güncelleme getirdi.

Güncellemenin özelliklerine geldiğimiz zaman ise bizlere gerekli olan 200 MB’lik boş alana ihtiyacımız olmakta. 49.1 sürümü şu anda yayında. Kullanıcıların PS Network hesabı ile güvenilir bir ortam sunmaya gayret eden Sony, blu-ray diskleri için yeni bir şifreleme anahtarı ile donanımsal bir güncelleme sunuyor.

PS3 1 jpg

Güvenlik tarafında önemli bir rol oynayan güncelleme için Sony tarafından da öneri sunuldu. Dev şirket kullanıcılara güncellemeyi yüklemeyi öneriyor.

Zira güncellemenin amaçlarından biri her ne kadar güvenlik açığı olsa dahi bu güncelleme sistem performansını da etkiliyor.

 PS3 49.1 Sürümü Nasıl Kurulur?

Sony’nin resmi sitesinde paylaşılan 49.1 sürümünü USB’nizi FAT32 şeklinde biçimlendirerek indirin.

İndirilen dosyayı sistemin tanıması için ismini “PS3UPDAT.PUP” olarak değiştirin sonrasında konsolunuzda çalıştırarak kurabilirsiniz.

Yaşı ve özellikleri gereği güncelleme sonrası olağan üstü bir performans beklememek lazım burada ki asıl hedefin konsolunuzun performans açısından sürdürülebilirliğini arttırmak olduğunu unutmamanızda fayda var.

Safa Harmanda
Safa Harmanda
Teknolojinin içinde kaybolan kendini geliştirmeye çalışan biri :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler