Cuma, Nisan 19, 2024

Beyaz Saray, Steve Jobs’a Ölümünden Yıllar Sonra “Başkanlık Özgürlük Madalyası” Verecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Beyaz Saray tarafından bugün yapılan açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji ve yazılım devi Apple’ın kurucu ortağı ve eski CEO’su Steve Jobs’a ölümünden yıllar sonra Başkanlık Özgürlük Madalyası verileceğini resmi olarak duyurdu.

Başkanlık Özgürlük Madalyası; Amerika Birleşik Devletleri’nin, ülkenin refahına, değerlerine veya güvenliğine, dünya barışına veya diğer önemli toplumsal, kamusal ve/veya özel çabalara örnek teşkil eden katkılarda bulunan” kişilere verilen en yüksek sivil onurdur.

Beyaz Saray’ın konu hakkındaki demeçleri:

the white house
Beyaz Saray, Steve Jobs'a Ölümünden Yıllar Sonra "Başkanlık Özgürlük Madalyası" Verecek! 3

Başkan Biden uzun zamandır Amerika’nın tek bir kelimeyle tanımlanabileceğini söyledi: olasılıklar. Bu on yedi Amerikalı, olanakların gücünü gösteriyor ve ulusun ruhunu – sıkı çalışma, azim ve inanç – somutlaştırıyor. Sanat ve bilimde etkileyici başarılar elde etmek için önemli engellerin üstesinden geldiler, yaşamlarını aramızdaki en savunmasız kişileri savunmaya adadılar ve gelecek nesiller için çığır açan yollar açarken topluluklarında ve tüm dünyada değişimi yönlendirmek için cesaretle hareket ettiler.

[…]

Steve Jobs (d. 2011) Apple, Inc.’in kurucu ortağı, CEO’su ve başkanıydı, Pixar’ın CEO’suydu ve Walt Disney Company’de lider bir rol üstlendi. Vizyonu, hayal gücü ve yaratıcılığı, bilgisayar, müzik, film ve kablosuz endüstrilerini dönüştürmenin yanı sıra dünyanın iletişim şeklini değiştiren ve değiştirmeye devam eden icatlara yol açtı.

Beyaz Saray (The White House)

Başkanlık Özgürlük Madalyası ne zaman verilecek?

steve jobs
Beyaz Saray, Steve Jobs'a Ölümünden Yıllar Sonra "Başkanlık Özgürlük Madalyası" Verecek! 4

Steve Jobs’a takdim edilecek olan Başkanlık Onurunu, aynı zamanda Simone Biles, Rahibe Simone Campbell, Julieta García, Gabrielle Giffords, Fred Gray, Peder Alexander Karloutsos, Khizr Khan, Sandra Lindsay, John McCain (öldükten sonra), Diane Nash, Megan Rapinoe, Alan Simpson, Richard Trumka (ölümünden sonra), Wilma Vaught, Denzel Washington ve Raúl Yzaguirre’de alıyor olacak ve bu kişilere verilecek ödüller 7 Temmuz Perşembe günü Beyaz Saray’da gerçekleştirilecek törende takdim edilecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler