Perşembe, Mart 28, 2024

Biomutant Geliştiricisi Uzun Süren Sessizliğini Bozdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu haftanın başlarında Biomutant ekibi, oyunun çıkış tarihini duyurmak için uzun süredir süregelen sessizliğini bozdu. Ekip son birkaç yıldır oldukça sessizdi ve artık neden bu kadar gündem dışı kaldıklarını biliyoruz.

biomutant gelistiricileri uzun suren sessizligini bozdu 1

İlk olarak 2017 yılında ticari fuarlar içerisinde duyurulup gösterildikten sonra, Biomutant oyunundan uzun bir süre haber alınamadı. IGN’e konuşan Experiment 101 Studio Başkanı Stefan Ljungqvist bunun neden böyle olduğunu açıkladı. Söylenene göre, ekip oyunu daha rahat bir şekilde bitirebilmek için halkın baskısından kaçınmak istedi. Bu da stüdyonun 20 kişilik ekibine oyunu geliştirmek için yeterli zamanı verdi.

biomutant gelistiricileri uzun suren sessizligini bozdu 2

“Bir açık dünya oyununda hataları bulmak kolay olmadığı için QA için çok büyük bir çalışma oldu. Sonra bir kez bulunduklarında, hataları düzeltmeniz gerekiyor ve bu da küçük bir ekip olarak bizi daha da zorluyor.”

biomutant gelistiricileri uzun suren sessizligini bozdu 3

Elbette bu, daha küçük hataların radarın altında bulunmayacağı anlamına gelmiyor. Ljungqvist‘in söylediği bir şey: “Oyun daha küçük hatalarla piyasaya sürülebilir, ancak ben gerçekten oyun deneyimi açısından rahatsız edici olan hatalardan bahsediyorum. Bununla piyasaya sunmak istemiyoruz. Sanırım buna hazır olana kadar beklememize neden olan buydu.”

biomutant gelistiricileri uzun suren sessizligini bozdu 4

Başlangıçta, Biomutant 2019 yılında piyasaya sürülecekti ancak süresiz olarak ertelendiği bilgisi duyuruldu. 2020 yılında Experimental 101, oyunun üzerinde hala çalışıldığını ve iptal edilmediğini açıkladı. Oyun nihayet konsol platformları ve PC için 25 Mayıs 2021 tarihinde piyasaya sürülüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler