Perşembe, Nisan 25, 2024

Chrome, Zayıf Parola Kullanan Kişileri Uyaracak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günümüzde internet artık bireylerin her şeyi durumunda; banka bilgilerimize, sağlık bilgilerimize, özel resimlerimize yalnızca bir parola uzaktayız ve bu tip konulara erişimimiz olan şifreler çalındığı zaman bizler için büyük bir güvenlik problemi söz konusu. Parola konusunda şirketlerin hepsi büyük tedbirler alırken bu konuda internet devi Google’dan gelecek hamle çokta geç olmadı.

Çok değil, yalnızca bir yıldan daha az bir süre önce Apple, Safari tarayıcısına güçlü parola öneren bir özellik yayımladı ve bu sayede kullanıcılar bir yere kayıt olurken ya da bir parola belirlerken sistem kullanıcılara oldukça güçlü parolalar öneriyordu.

Google Chrome kısa süre önce, kullanıcıların kimlik bilgilerinin bir veri ihlali nedeniyle sızdırılıp sızdırılmadığını kontrol etmelerine olanak tanıyan yeni bir özellik güncelleştirmesi almıştı Şirket şimdi, kullanıcıların zayıf bir şifre belirledikleri zaman bu şifrenin zayıf olduğunu bilmelerini sağlayarak özelliği bir adım daha ileri götürüyor ve daha kullanışlı hale getiriyor.

chrome omnibox hed
Chrome, Zayıf Parola Kullanan Kişileri Uyaracak 2

Özellik herkese sunulmadı

İlk olarak Techdows tarafından tespit edilen zayıf parola özelliği, kullanıcıların parolalarının ne zaman sızdırıldığını veya saldırılara açık olup olmadığını bilmelerini sağlamak için parola denetleme seçeneği ile birlikte çalışır. Bu özellik şu anda Google Chrome Canary‘de mevcuttur ve Chrome bayraklarına gidip (chrome://flags) “Parolalar zayıflık kontrolü” nü arayarak etkinleştirebilirsiniz. Bayrak etkinleştirildikten sonra, kullanıcılar chrome://settings/passwords adresine gidebilir ve hem güvenliği ihlal edilmiş şifreleri hem de zayıf şifreleri kontrol etmek için “şifreleri kontrol et” i tıklayabilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler