Cuma, Nisan 26, 2024

Corsair HS80 RGB Wireless İncelemesi – Uzun Kullanım Testi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyuncu ekipmanlarıyla yakından tanıdığımız Corsair, bu kez bir oyuncu kulaklığı ile karşımızda. Fiyat bandında baktığım zaman ülkemizde üst seviye modellerden biri olarak gösterebileceğimiz Corsair HS80 RGB Wireless incelemesini yapacağız.

Bu kez sadece incelemeyle de sınırlı kalmayacağız. Aynı zamanda kulaklık için uzun kullanım testlerinde elde ettiğimiz deneyimleri de sizlerle paylaşacağız. O zaman hiç durmayalım ve tasarım kısmından yola başlayalım.

Corsair HS80 RGB Wireless Tasarımı Nasıl? Kullanım Deneyimleri

Bir kere kulaklık kablosuz kullanım odaklı olan bir kulaklık. Buna göre tasarımda da bazı oynamalar istiyorsunuz. Corsair, bazı noktalarda beklenen tasarım değişikliklerini yaparken bazı noktalarda ise tam isteneni vermemiş. Tasarım artıları ve eksileri kısmında burayı biraz daha açacağım.

Genel yapıya baktığımız zaman, kulaklığın baş kısımlarında bir tasarım değişikliğine gidildiğini anlıyoruz. Tam dairesel ya da tam kare tasarımı yok. Biraz daha yamuk geometrik şekil gibi diyebileceğimiz bir şekil kullanılmış. Uç kısımda kulaklık kapakları biraz daha uzatılmış.

Corsair HS80 RGB Wireless

Kulaklık yastıkları kısmında ise varsayılan olan hava alan kumaş kulak yastıkları kullanılmış. Kulak yastıklarının sökme takma noktasında da diğer serilerden ayrıldığını söylemek lazım. Hafızalı köpük üst kısma sahip olan yastıklar, alt bölümde bir plastik alan bulunduruyor. Bu alan kulaklık kapaklarına tırnaklarla takılmış. Çekerek değil de çevirerek çıkarabiliyorsunuz.

Corsair HS80 RGB Wireless

Kulaklık baş kısımlarında bir bölümde hem mikrofon hem de kontrol butonları yer alıyor. Güç tuşu ve sonsuz bir ses tuşunu görüyorsunuz. Onun dışında mikrofon ise istediğimiz ergonomide değil. Evet güzel bir özelliği var. Yukarı kaldırdığınız zaman, otomatik olarak mikrofon kapanıyor. Ama mikrofon bölümünü çıkarma ya da kıvırma gibi işlevler yok. Sabit bir kullanım var.

Son olarak kafa bandı kısmından da söz edelim. Corsair HS80 RGB Wireless, üst kısımda sert plastik bir kafa bandına sahip. Bunun hemen altında ise esnek bir kafa bandı şeridi var. Kafa bandı şeridini ayarlayabiliyorsunuz ama ayarlasanız bile kafanız biraz büyükse, uzun kullanımda az da olsa rahatsız edebiliyor. Biraz daha geniş bir ayarlama aralığı olsa daha iyi olur diyebiliriz.

Corsair HS80 RGB Wireless

Corsair HS80 RGB Wireless tasarımı için artılara ve eksilere geçmeden önce söyleyeceğimiz bir şey daha var. O da kulaklık üzerinde yer alan RGB aydınlatma. iCue destekli aydınlatma, kulak kapaklarının üzerinde yer alan logoda. Özelleştirme seçenekleriniz de mevcut.

Corsair HS80 RGB Wireless

Tasarım Artıları

  • Kulak yastıkları oldukça rahat tasarlanmış ve bu kısımlarda hafızalı köpüklere yer verilmiş.
  • Nefes alabilen kuma terletme yapmıyor.
  • Kulaklık başları kolay şekilde içe doğru dönebiliyor ve bu da kulaklığı kullanmadığınız zamanlarda boynunuzda rahatça taşımanızı sağlıyor.
  • Kablolu kullanım ve şarj için gerekli kablosu örgü kablo ve bu da sağlam bir yapı sağlamış.

Tasarım Eksileri

  • Kutunun içerisinden ekstra bir kulak yastığı çıkmıyor. Deri tercih edilmemiş. Kumaş tercihi de güzel ama zaman içerisinde toz tutabiliyor.
  • Mikrofon kısmında yana doğru bir hareket yok. Ağzınıza yaklaştırsanız bile mikrofon bıraktığınız zaman eski formuna dönüyor.
  • Kasa bandının altında yer alan gergin bant, biraz daha geniş ayarlama seçeneklerinde sunulabilirdi.
  • RGB aydınlatma için de daha geniş yer ayrılabilirdi. Logo dışında çerçevelerde de RGB aydınlatma olabilirdi.

Corsair HS80 RGB Wireless

Tasarım bölümünü bitirdiğimize göre artık teknik özelliklerden de söz etmenin zamanı geldi. Bakalım bu cihaz teknik özellikler kısmında nasıl?

Corsair HS80 RGB Wireless Teknik Özellikleri Neler?

Kulaklıkta ses kalitesine odaklanılmış durumda. Net ses vermek ve detayları belli etmek adına seride yüksek yoğunluklu 50 mm neodimyum ses sürücüleri kullanılmış. Sürücüler 20 Hz ile 30.000 Hz’lik genişletilmiş bir frekans aralığıyla, sesleri çok rahat ve net olarak algılamanızı sağlıyor.

Bass performansı da başarılı olan seride, USB kablo üzerinden 24 bit 96 kHz seviyesine kadar ses ve kablosuz bağlantıda ise 24 bit 48 kHz seviyesine kadar ses değerleri dikkat çekiyor.

Corsair HS80 RGB Wireless

Tüm bunlara ek olarak oyun içerisinde hareketleri ve ortamı daha iyi algılamanızı sağlayacak olan Dolby Atmos desteğine de yer verilmiş. Uzaysal ses, ortamı çok daha algılamanıza ve oyunlarda ayak seslerini bile duymanıza izin veriyor.

Corsair HS80 RGB Wireless ses kalitesi dışında, kablosuz bağlantı konusunda da sürekli ve kararlı bir bağlantı sunmak adına Slipstream Wireless teknolojisi ile geliyor.

Corsair HS80 RGB Wireless

18.2 metreye kadar, kablosuz olarak ses almanın mümkün olduğu belirtilmiş. Ama uzun kullanım testinde bu değerin 15-16 metre civarında olduğunu gördük. Tabii ki arada yer alan duvarlar ve engellerin de etkisi var.

Onun dışında pil süresi konusunda ise 20 saate kadar kullanım ömründen  söz ediliyor. Her ne kadar optimum değer 20 saat civarında olsa da, uzun kullanım testlerinde yine bizim elde ettiğimiz sonuçlar 14-16 saat aralığında oldu.

Corsair HS80 RGB Wireless

Mikrofon: Bu kısmı ayrı ele almak istedim. Kulaklıkta çok yönlü mikrofon bulunuyor. Gürültü engelleme konusunda %70-75 başarılı olan mikrofon, dediğimiz gibi harekete duyarlı. Yani mikrofonu yukarı kaldırıp kapattığınız zaman, aynı zamanda ses alma özelliğini de yani mikrofonu da kapatmış oluyorsunuz.

Ama burada tasarım bölümünde söylediğimiz gibi içe doğru katlama, ayarlama ya da çıkarma artısı söz konusu değil.

Corsair HS80 RGB Wireless

Corsair HS80 RGB Wireless Teknik Özellikler Özet

Renk:Siyah
RGB: Var
Pil Ömrü: 20 saate kadar
Mikrofon Empedans:2.2k Ohm
Mikrofon Frekans Yanıtı:100 Hz ile 10 kHz
Mikrofon Hassasiyeti:  -40 dB
Kulaklık Frekans Tepkisi:20 Hz – 40 kHz
Kulaklık Hassasiyet: 116 dB
Kablosuz Menzil: 18.2 metre
Kulaklık Sürücüleri: 50 mm neodiyum
Yazılım Desteği: iCue
Empedans: 32 Ohm

Genel Değerlendirme ve Fiyat

Bu bölüme Corsair HS80 RGB Wireless fiyatı ile başlayalım. Fiyat konusunda aslında kulaklık 149 dolarlık bir satış fiyatı ile ortalama bir değerde. Fakat ülkemizde kur farkı nedeniyle 1600 – 1800 TL arasında satılıyor. Bu da seriyi fiyat açısından üst segmente taşıyor. Artılar ve eksilere göre bir değerlendirme yapalım ve genel sonucu öyle verelim.

Artıları

  • Kullanımı rahat.
  • Ses kalitesi başarılı.
  • Dolby Atmos desteği başarılı
  • Pil süresi 14-16 saat kadar gidiyor.
  • Uzun kullanımlarda terletme sorunu yaşatmıyor.

Eksileri

  • RGB aydınlatma bölümü yetersiz
  • Kulaklık yastıklarının kumaş kullanılması güzel ama tozlanma sorunu yaşatabilir.
  • Mikrofonun hareket kabiliyeti biraz daha arttırılabilirdi ve daha işlevsel olabilirdi.

Evet Corsair HS80 RGB Wireless uzun kullanım testi notlarımız bu şekilde. Artık tercih edip etmemek size kalmış. Yine soracağınız noktalar olursa, yorumlarınızı bekleriz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler