Cuma, Nisan 26, 2024

Corsair iCUE 220T RGB Kasa İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında bugün, Corsair iCUE 220T RGB kasa incelemesi gerçekleştiriyoruz.

Oyuncu ekipmanları ve PC donanımları noktasında tüketicilere birbirinden farklı ürünler sunan Corsair, özellikle oyuncular için geliştirdiği yeni kasasını piyasaya sundu. Bu noktada bizler de kasayı sizin için temin ettik ve neler sunduğuna yakından bakalım istedik. Dilerseniz incelemeye geçelim ve Corsair iCUE 220T RGB kasanın detaylarına yakından bakalım.

Yenilenen Temperli Cam Tasarım

Corsair iCUE 220T RGB, esasen çok da yabancı olduğumuz bir kasa değil. Sizler de hatırlarsanız daha önce Corsair’in aynı Corsair iCUE 220T RGB Airflow isimli bir kasasını görmüştük. O kasa ile bu kasa arasında en dikkat çeken şeyin ise ön panelin bir takım değişikliğe uğramış olması. Bir önceki modelde ön panel mesh bir tasarımla gelirken şu anda incelediğimiz modelde daha farklı bir tasarım mevcut.

DSC5966

Corsair iCUE 220T RGB, siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renkte bizlere sunuluyor ancak elimizde bulunan model siyah renge sahip. Mid-Tower adıyla bildiğimiz formda gelen kasa, ilk bakışta ön panelin canlılığı ile kendini gösteriyor.

DSC5971

Corsair, kasasında temperli cam ve metal birlikteliğini kullanarak kullanıcılara hem görsel anlamda bir estetik hem de dayanıklılık tarafında bir güç sunuyor. Ön ve yan panelde kullanılan temperli camlar, özellikle RGB aydınlatma kullanacak kullanıcılar için çok şık bir detay haline gelmiş. Üstelik camların hafif bir karartmaya sahip olduğunu söyleyelim. Bu film efektli karartma sayesinde RGB aydınlatmalar çok daha yumuşak görünüyor ve gece karanlığında gözü yoran bir patlamaya sebep olmuyor.

DSC5970

Ön panelde bulunan temperli camın hemen altında tozları tutması için eklenmiş mesh bir panel bulunuyor. Üstelik bu toz tutucu mesh panel sadece ön bölümde değil, üst fan ve alt PSU yuvalarında da bulunmakta.

DSC5963

RGB demişken Corsair iCUE 220T RGB, adından da anlaşılacağı üzere RGB aydınlatma ile geliyor. Bu noktada ön panelde dahili olarak SP120 RGB PRO fan kiti kullanan kasa, aynı zamanda aydınlatma senkronizasyonu için bir RGB kontrolcüye de sahip. Bu setin haricen satış fiyatı neredeyse 500 TL olduğu için kutu içerisinde geliyor olması, kullanıcılar için önemli bir avantaj. Üstelik Corsair, kasayı satın alanlar için harici bir fan da hediye ediyor. Hediye fan, yine SP120 RGB PRO model ve kasa içindeki diğer fanlar ile tam uyumlu çalışabiliyor.

DSC5965

RGB fanlar için kontrolcü mevcut dedik ancak ne kasanın üzerinde, ne de kontrolcü üzerinde aydınlatmayı kontrol edebileceğiniz bir düğme bulunmuyor. Bunun yerine Corsair iCUE yazılımı ile tonlarca efekt arasından özelleştirilebilen aydınlatmalar, istenildiği şekilde kullanılabiliyor.

DSC5967

Sıvı Soğutma Desteği, Kablolama ve Harici Yuvalar

Corsair iCUE 220T RGB, görsel tasarım tarafında bir önceki başlıkta saydığımız önemli özellikleri bizlere sunuyor. Donanımsal tasarıma yakından bakacak olursak, kasanın kullanıcılara sunduğu oldukça geniş bir kapasite mevcut. Bu alanda ilk söylenecek şey, kasanın mini-ITX, micro-ATX ve ATX form faktörlü tüm anakartlara uyum sağlayabilmesi. İç alanda en çok kullanılan anakart tiplerine sağlanan bu uyum, farklı anakart sahipleri için de önemli bir tercih sebebi olabilir.

DSC5973

Kasanın bir diğer önemli detayı soğutma desteği. Corsair iCUE 220T RGB, hem sıvı hem de hava soğutma sistemlerine tam destek veriyor. Hava soğutma desteği ile başlayacak olursak, ön panel 3 adet 120mm ya da 2 adet 140mm fana destek verebiliyor. Üst bölümde bulunan havalandırma kanalında ise ikişer adet 120mm ya da 140mm fanları kullanabilmeniz mümkün. Egzoz fanı ise tek adet 120mm fana destek sunuyor.

DSC5970

Sıvı soğutma tarafında da geniş bir destek görüyoruz. Yine ön panelle başlayacak olursak Corsair, kasanın ön paneline 280mm ile 360mm arasında radyatör takmanıza izin veriyor. Üst panelde bu destek 240mm iken arka egzoz bölümünde bu destek 120mm olarak belirlenmiş.

Soğutma özelliklerine değinmişken kasanın sağladığı soğutma akışına da değinelim zira bir kasa ne kadar iyi soğuyorsa o sistem o kadar stabil çalışabiliyor. Bu doğrultuda hava akışlı fanlarla test ettiğimiz Corsair iCUE 220T RGB, ön bölümden aldığı havayı arka egzoz ve üst bölümlerinden çok güçlü bir akım sağlayarak tahliye ediyor.

DSC5976

Üçlü fan yapısı bu doğrultuda akışa en büyük destek çünkü fanlar hizlama noktasında hem ekran kartını hem kasa genelini hem de işlemci bölümünde etkili bir akım yaratıyor. Dolayısı ile en yoğun kullanımda bile kasa oldukça serin kalıyor.

DSC5968

Corsair iCUE 220T RGB, mid-tower yapıya sahip demiştik. Bu tip kasalarda en önemli bir diğer nokta da, ekran kartı ve kule tipi işlemci soğutucu için sunulan alan. Bu noktada Corsair, kasanın içinde ekran kartı için 300mm, işlemci soğutucu için ise 160mmye kadar derinlik desteği sunuyor. Kasanın disk yuvalarına baktığımız zaman alt bölümde ikişer adet 3.5″ boyutlu HDD yuvası ve arka panelde 2.5″ SSD yuvası desteği bizlere sunuluyor.

DSC5974

Kasanın giriş çıkışlarına baktığımızda ise güç düğmesi, iki adet USB 3.0 portu, mikrofonlu 3.5mm kulaklık girişi ve Reset düğmesi bulunuyor.

DSC5964

Son olarak kablolamaya değinelim ve sona doğru geçiş yapalım. Corsair, her kasasında olduğu gibi bu modelinde de kablolama ihtiyacını gidermek adına gerekli tüm kanalları kullanıcılar için oluşturmuş. Kanallar, kablolar için gayet yeterli ve düzene sokma noktasında oldukça verimli ancak tüm kabloların kapatılabileceği bir kapağı da kasada görmeyi yeğlerdik. Zira kablo sayınız çoksa, paneli açtığınız gibi tüm kablolar sizi kucaklayabiliyor.

Hocanın Yorumu

Corsair iCUE 220T RGB, gerek tasarımı gerekse de sunduğu özellikler ile bizleri oldukça memnun eden bir kasa konumunda. Sunduğu teknik detayların dışında sağladığı güçlü hava akışı, kasayı soğutma noktasında önemli bir seviyeye taşımış. Yaptığımız testlerde de bu serinliği iyi bir şekilde deneyimledik. Özelleştirilebilir RGB aydınlatmalı dahili fanlar, soğutma sistemlerine olan geniş destek de kasanın diğer avantajlarından.

ustun performans tasarim odulu pch 2020

Sonuç olarak Corsair, şimdiye kadar hazırladığı güçlü kasalara bir yenisini daha ekleyerek kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayabilecek yeni bir ürünü bizlerle buluşturmuş. Her ne kadar ürün yeni bir güncelleme noktasında olsa da, ufak detaylarla farkını ortaya koymuş. Dolayısı ile PC Hocası olarak bu ürüne hem tasarım hem performans alanında ödüllerini vermeyi uygun görüyoruz. Kasanın güncel satış fiyatının ise 900 TL düzeylerinde olduğunu belirtelim.

Ürün ile ilgili inceleme videosuna yazının başında bulunan bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere, serin kalın!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler