Robotlar teknolojinin gelişmesi ile birlikte akıllanmaya devam ettikleri gibi, artık insanların vücutlarına da müdahale edebilir hale geldiler. Şimdi de Tatoue adında dövme yapabilen robot geliştirildi. İlerleyen zamanlarda dövme yapabilen robotların yaygınlaşması ile birlikte dövme yapan kişilerin iş hayatları riske girebilir.
3D Yazıcının Parmağı Var
Şimdiye kadar robotlar hep fabrikalarda ağır işlerde kullanılırken, teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık robotlar en ince işçiliklere kadar erişebiliyorlar. Ameliyat yapabilen robotlardan sonra, şimdi de dövme yapabilen robotlar piyasada görünmeye başladı. Eğer bu robotlar yaygınlaşacak olursa, bir meslek dalını daha kaybedebiliriz.
Fransız tasarımcı Pierre Emm, Johan da Silveira ve David Thomasson bir araya gelerek Autodesk üzerinde tasarlamış oldukları dünyanın ilk dövme yapabilen robotunu geliştirdiler. Robot sanayi tipi bir robot olduğu gibi, 3D yazıcı ile üretildi.
Dövme Yapabilen Robot Nasıl Çalışıyor ?
Tatoue adı verilen bu robota hangi dövme tasarımını yaptırmak istediğinizi komut olarak girdikten sonra, vücuda çizilecek alan yine komut verilerek işaretleniyor. Ardından dövme yapabilen robot sıfır hata ve sıfır kayma ile en ince işçilikleri işleyebiliyor.
Dövmenin yapılacağı alanda bölge tarandıktan sonra dövme motifi Tatoue‘nin hafızasına işleniyor. Ardından tek yapmanız gereken robotun nasıl işlediğini izlemek. Ancak dövme yapılırken kesinlikle kıpırdamamanız gerekiyor. Zira robota verilen komutun dışına çıkacak olursanız, yapılan dövmenin size bir hayrı dokunmayabilir. Dövme yapabilen robot Tatoue‘nin nasıl çalıştığını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Hocam güvenemem ben düşünsenize en ufak bi hatada makina elinize ayağınıza sokup çıkarıcak iğneyi 😀
bu teknoloji tutar diyorum ben ama dövmecilerin işi tabiki son bulmaz elbet etkiliycektir lakin buna verilen para ile sokak arasındaki usta bi dövmeciye vericeğiniz para dağlar kadar fark oluşturucaktır .imkanlar doğrultur bu işin belini
bazen çok gereksiz şeylere kafa yorabiliyor insan oğlu dövmenin gereksizliği kadar makinasıda oldukça gereksiz .
hocam fabrikadaki bir makinadaki mantıkla bundaki mantıkta bi fark göremiyorum ben 🙂