Cuma, Nisan 19, 2024

En İyi F/P Klavyesi: Royal Kludge G87 Mekanik Klavye İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar hocalar. 2019’u karşılamamıza saatler kala, yeni yıla yeni bir ürün incelemesi ile girelim istedik ve yeni yılın en iyi fiyat/performans klavyesi olabilecek Royal Kludge G87 ile karşınızdayız.

Uygun fiyata kaliteli ürünler bulabildiğimiz Banggood üzerinden edindiğimiz klavye, sunduğu özelliklerle bize henüz yılın başında böyle bir başlık attırabiliyor. Tabii ki bunun özel sebepleri var ve incelememizde hepsine tek tek değiniyoruz. Hadi başlayalım.

Kutu İçeriği ve Tasarım

Royal Kludge G87’yi kutusundan çıkardığımızda oldukça sade bir içerikle karşılaşıyoruz. Zaten kutusu da sade olan ürün bu anlamda bizi çok şaşırtmıyor. Kutu içerisinden Royal Kludge G87’ye ek olarak Type-C kablosu, değiştirilebilir kaymaz taban ve kullanım kılavuzları çıkıyor. 

Royal Kludge G87 Mekanik Klavye İncelemesi Banggood

Güncel klavyelere baktığımızda çoğu klavyede Type-C kablosunu görmemiz pek mümkün olmuyor. Zaten çoğu klavye kablolu olduğu için buna gerek duyulmuyor ancak kablosuz olanlarda da genellikle micro-USB görüyoruz. Bu noktada klavyenin Type-C ile gelmesi hoşumuza gitti.

Tasarım kısmına değinecek olursak siyah renginde oldukça sade ve şık bir tasarım ile karşılaşıyoruz. Herhangi bir bilek desteği görmediğimiz klavye, üst ve kenarlardan da oldukça dar tutulmuş. Güncel klavye tasarımlarını birebir yansıtan klavye, görünüm itibari ile alımlı ve düzenli bir duruş sergiliyor. Ayrıca kablo karmaşasının önüne geçilmesi adına klavye altında kablo kanalları da mevcut.

Royal Kludge G87 Mekanik Klavye İncelemesi Banggood 002

Royal Kludge G87, güçlü bir RGB desteği sunuyor. Muadillerine göre oldukça geniş tutulmuş RGB efekt skalasından 17 farklı efekti tercih edebileceğiniz gibi, tüm bu efektleri ekstra yazılıma ihtiyaç duymadan klavye üzerinden kontrol edebiliyorsunuz. RGB efektlerinde yapabileceğiniz 17 tercihten 8’ini tek renklerden, kalan 9’unu da çoklu renklerden oluşmakta.

Royal Kludge G87 Mekanik Klavye İncelemesi Banggood 005

Diğer tarafta RGB aydınlatmanın klavyenin bütününe çok iyi şekilde yayıldığını görüyoruz. Her iki kenarda bulunan şerit ve logoyu kapsayan aydınlatma, yüksek oranlı ışık gücüyle dikkat çekici bir dinamizm oluşturuyor. Üstelik kenarlarda bulunan aydınlatma şeritleri için klavye altında bulunan anahtarı kullanabiliyorsunuz. Yani bu kısımlar tuşlardan bağımsız çalışabiliyor.

Royal Kludge G87 Mekanik Klavye İncelemesi Banggood 013

Royal Kludge G87 Mekanik Klavye İncelemesi Banggood 003

Royal Kludge G87 Mekanik Klavye İncelemesi Banggood 006

Royal Kludge G87 Mekanik Klavye İncelemesi Banggood 018

Royal Kludge G87 Mekanik Klavye İncelemesi Banggood 019

Royal Kludge G87 Mekanik Klavye İncelemesi Banggood 011

 

Teknik Detaylar

Royal Kludge G87, tasarım olarak ekstra bir şey sunuyor gibi görünmese de, teknik kısımda oldukça gelişmiş olduğunu görüyoruz. İlk olarak klavyenin mekanik düğmelere sahip olduğunu belirtelim. Bu bağlamda da klavyede Switch türü olarak kahve rengi yani Brown Switch’ler kullanılmış.

Royal Kludge G87 Mekanik Klavye İncelemesi Banggood 007

Brown Swith’ler, kırmızı ve maviye anahtarlara göre daha sessiz, siyah anahtara göre ise daha sesli bir Switch türü. Diğer renklerde olduğu gibi oldukça güçlü olan bu Switch türü, özellikle gece oyuncuları için birebir. Klavye tuşlarının ömrüne bakınca da 20 milyonluk bir tık ömrü görmekteyiz. Bu tuş ömrü, bazı güncel modellerde karşımıza çıkan tuş ömrü sayısı ile aynı oranda.

Royal Kludge G87 Mekanik Klavye İncelemesi Banggood 015

Öte yandan klavyenin en dikkat çekici ve bize göre en güçlü tarafı, kablosuz tüm bağlantıları destekliyor olması. Royal Kludge G87, Bluetooth 3.0 ve WiFi kablosuz bağlantılarına olanak tanıyor. Bu bağlamda klavyeyi dilerseniz telefonunuzda, tabletinizde ve hatta akıllı televizyonunuzda bile kullanabiliyorsunuz.

Royal Kludge G87 Mekanik Klavye İncelemesi Banggood 016

Kablosuz kullanımın bir başka güzel özelliği, aynı anda üç cihazda kullanılabiliyor olması. Örneğin PC, telefon ve tablet üçlüsünü klavyeye bağladığınızda bu üç cihaz arasında kolaylıkla geçiş yapabiliyor ve kullanıma devam edebiliyorsunuz. Klavye, içerisinde bulunan 200mAh batarya sayesinde de 100 saate kadar kullanım ömrü sunuyor. 

Royal Kludge G87 Mekanik Klavye İncelemesi Banggood 020

Teknik açıdan klavyenin yazılım desteği bulunuyor ancak arayüz Çince olduğu için çok da işlevsel bir kullanım sunmuyor. Zaten klavye, sahip olduğu tüm özellikleri üzerindeki tuşlar ile birlikte kullanabiliyorsunuz. Diğer tarafta herhangi bir makro desteği de göremiyoruz ancak Win Lock tuşu desteği klavyede mevcut. Bu da yine bölünmeyen bir oyun deneyimi açısından bir artı konumunda.

Royal Kludge G87 Mekanik Klavye İncelemesi Banggood 009

Son olarak klavye, ne yazık ki Türkçe Q desteğine sahip değil. Yani üzerinde bulunan tuşlar İngilizce Q olarak hazırlanmış durumda. Tabii Windows Dil Girişi’nden Türkçe Q ayarlaması yaparak klavyeyi Türkçe olarak kullanabiliyorsunuz. Şimdi gelin son yoruma geçelim.

Hocanın Yorumu

Yeni yılda hepimizin yeni heyecanları, dilekleri istekleri var tabii. Biz PC ve teknoloji meraklıları olarak da yeni yılda daha güzel ve daha ulaşılabilir teknoloji ürünleri temenni ediyoruz. Bu açıdan incelediğimiz Royal Kludge G87, sunduğu bu özelliklerine göre taşıdığı uygun fiyat etiketi ile yeni yıla girerken beklediğimiz bir ürün konumunda. 

yılın en iyisi editör tavsiyesi editör seçimi

Bu açıdan; kablosuz kullanım desteği, yüksek sayıda RGB efekti ve uzun ömürlü mekanik tuşları ile Royal Kludge G87’yi, yeni yılın en iyi fiyat/performans klavyesi olarak sizlere önermekten çekinmiyoruz. Ürün, şu sıralar Banggood üzerinde 210 Türk lirasına satılmakta.

Evet değerli hocalar, yeni yılın son gününde sizlere Royal Kludge G87 incelemesini sunduk. Ürünün videolu incelemesine ve satış linkine aşağıda bulunan bağlantıdan ulaşabilir, yorum ve görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

Yılın Fiyat Performans Klavyesi: Royal Kludge G87 İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

  1. hocam merhaba yanlış bir bilgi vermişsiniz. klavye switch kırmızı switch’e göre daha sessiz değildir. kırmızılar linear olarak geçerken kahverengi tactile olarak geçer haliyle kahverengi daha sesli bir kullanım sunar. bilginize sunarım

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler