Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Escape from Tarkov Steam’de Yayınlandı mı? Bir Garip Dolandırıcılık Hikayesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Gün geçmiyor ki sanal dünyada yeni bir dolandırıcılık haberi ortaya çıkmasın. Her seferinde artık bu kadarını da yapmazlar diyoruz ama her seferinde biraz daha şaşırıyoruz. Son örnek Steam’de yaşanan bir dolandırıcılık olayı oldu. Öyle ki bu kez dolandırıcılar, Steam’de yer almayan Escape from Tarkov oyununu Steam üzerinden satışa çıkardı.

Konuyu bilmeyenler mutlaka kısa bir şaşkınlık yaşamıştır. Zira Steam dünyanın en büyük platformlarından biri. Nasıl oluyor da böyle bir dolandırıcılıkla gündeme geliyor diyebilirsiniz. Bakalım neler olmuş.

Escape from Tarkov Steam’de Nasıl Yayınlandı?

Öncelikle şunu açıklayalım. Escape from Tarkov oyunu, Battlestate Games tarafından geliştirilen taktiksel bir FPS oyunu. Oyunun Steam sayfası ise bulunmuyor. Yayıncı firmanın kendi sayfası üzerinden oyunu satın almanız ve oyunu yine yayıncının başlatıcısı ile başlatmanız gerekiyor.

Yani resmi olarak oyunun herhangi bir Steam sayfası yok. Zaten dolandırıcılar da tam olarak bundan yararlanmış durumda.

Escape from Tarkov

Başka Bir Oyunu Değiştirmişler

Steam verileri üzerinde yapılan incelemelerle beraber oyunun Steam platformuna nasıl eklendiği de gözüküyor. Dolandırıcılar yayında olan farklı bir oyun için düzenleme yapmışlar.

Yapılan bu düzenleme ile Escape from Tarkov oyununun görselleri, videoları ve hatta açıklamaları eklenmiş. Yani başka bir oyun değiştirilerek Escape from Tarkov oyunu haline getirilmiş.

Sonrasında oyun için isimlendirmelerle de oynanmış ve sonuç olarak gerçekten yapım Steam üzerinden yayınlanmış gibi bir hava verilmiş. Düşünün ki firma adına ve sistem gereksinimlerine kadar düzenlemişler.

Son aşamada dolandırıcılar hazırladıkları bu sahte oyun sayfasıyla satışları başlatıyor. Oyunun fiyatının çok daha aşağısına satışlar başlıyor. Tabii ki durumun anlaşılması uzun sürmüyor.

Escape from Tarkov

Sahte Oyun Sayfası Kısa Sürede Silindi

Durumun anlaşılmasıyla beraber çok kısa bir süre içerisinde oyunun sahte sayfasının da silindiğini gördük. Tabii ki bu süre içerisinde ne kadar satın alım gerçekleştirildiği bilinmiyor.

Daha da önemli olan şey, Steam’in bu durumu engelleme konusunda yetersiz kalması. Tamam çok kısa bir süre içerisinde sayfa kaldırıldı ama yine de sayfanın yayınlanması bile birçok oyuncuyu mağdur edebilecek bir  durumdu.

Normalde Steam, benzeri durumları yaşamamak adına çok sıkı denetimler yapıyor. Ama görünen o ki farklı bir oyunun değiştirilerek sahte bir sayfa haline getirilmesi konusunda gözden kaçmış şeyler var. Konuya ilişkin Steam cephesinden ek bir açıklama gelmediğini de belirtelim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler