Cuma, Nisan 26, 2024

Fırat Yaman Er, 5G Teknolojisi Hakkında Son Bilgiler Verdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türk Telekom Strateji, Planlama ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Fırat Yaman Er, Türk Telekom’un dünya çapında patentini aldığı 20’nin üzerinde 5G tabanlı ürün ile geleceğin teknolojisi olduğunu belirtti.

Son 2 yılda ülkemizde 4,5G teknolojisi kullanılıyor ve her geçen gün daha fazla yere ulaşmak için yatırımlar sürüyor. Türk Telekom’un Strateji, Planlama ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Fırat Yaman, 5G hakkında önemli bilgiler verdi. Er, “5G Haberleşmeyi ‘insandan insana’, ‘insandan makineye’ ve ‘makineden insana’ gibi kullanımların ötesine taşımayı hedefliyor. Örneğin, elektriğin hayatımıza girmesi ilk olarak aydınlatma ile başlamıştı. Bugün ise elektrik, bu sınırlı amacın çok ötesine taşmış, insanın içinde bulunduğu ve hatta bulunmadığı ama elinin değdiği, tasarladığı her alana yayılmış durumdadır. Bugün de benzer bir dönüşümün evresindeyiz” dedi.

CvtcS1IWgAAsOkm

5. Nesil yani 5G teknolojisini yaygın olarak kullanmaya 2020, 2030 yılları arasında kullanmaya başlanacağını belirten Er, şunları da aktardı: “5G’nin geliştirilme sürecinin önceki 2G, 3G ve 4G mobil nesillerine göre farklı bir düzlemde ilerlediğini söylememiz gerekir. 5G şebekesinin önceki mobil nesillerden farklı olarak kullanım alanlarına bağlı olarak zamanla ve bölüm bölüm büyüyeceği ve yaygınlaşacağı bir yapıdan söz edebiliriz. 2020 yılına kadar bugünkü trafikten çok daha fazla trafiğin geçeceği ve bunun neredeyse yüzde 75’inin video olacağı bir şebekeye ihtiyaç var.” 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler