Salı, Nisan 16, 2024

Gigabyte 1 MS 144 Hz’lik Yeni Oyuncu Monitörünü Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Gigabyte ilk kez geliştirmiş olduğu 1 MS tepkime süresine sahip ve 144 Hz yenileme hızı ile gelen AORUS AD27QD Gaming monitörünü duyurdu. Monitör dünyasına yeni adımını atan Gigabyte, diğer bileşenlerde olduğu gibi, görüntü işlemede de hem tasarım hem de performansı birleştirmiş.

“Gaming Monitör” olarak piyasaya çok yakında girecek olan Gigabyte AORUS AD27QD modeli aynı zamanda geliştirilmiş ek özellikleri ile diğer sınıflardan ayrılan detaylara sahip. Dilerseniz bu yeni özelliklere yakından bir bakalım.

Gigabyte AORUS AD27QD Özellikleri

Bir oyuncu monitörü satın almak istediğinizde, beklentilerinizi neye göre sıralıyorsunuz? Tepkime süresi, görüntü kalitesi, tasarım, panel özellikleri veya çözünürlük. Belki de hepsi.. Açık konuşmak gerekirse, bir oyuncu monitöründe bunların hemen hemen hepsi olmak zorunda. Zira oyun oynarken, aramış olduğumuz tüm bu detaylar bizlere ek özellikler ve performanslar yansıtıyor.

Gigabyte bu monitörünü “Dünyanın ilk Taktik Monitörü” olarak tanıttı. Peki bu detay ne işe yarıyor?

gigabyte monitor 002

2K Çözünürlük ve FreeSync

Öncelik olarak AMD’nin FreeSync teknolojisi ile gelen bu monitör 144 Hz ile QHD panel keyfi vaat ediyor. 16:9 en boy oranının yanı sıra, tam 27 inç. Üstelik 2560 x 1440 (2K) çözünürlük özelliğine sahip.

Zira FreeSync teknolojisini biliyorsunuz. AMD uzun zamandır partner firmalar ile bu teknolojiyi kullanarak, oyunlarda herhangi bir kare hızında yapay zeka olmadan, dalga ve kırılmaların önüne geçiyor.

gigabyte monitor 004

Gerçek Renkler İçin %95 DCI-P3

Bilirsiniz, monitörlerde panellerin renk gamı ne kadar yüksek olursa, o kadar görüntülenen renk aralığı geniş olur. DCI-P3 ile birlikte Amerikan film endüstrisinden gelen dijital film projeksiyonu için kullanılan yaygın bir RGB alanıdır. Bu sayede SRGB’ye kıyasla, daha gerçekçi ve daha net renkler elde etmelerine olanak sağlıyor.

Gigabyte’da AORUS AD27QD oyuncu monitöründe bu teknolojiden faydalanarak, gerçekçi renkler vaat ediyor.

gigabyte monitor 005

RGB Fusion 2.0 ile Dijital LED

Gigabyte’ın tabirine göre şuanda AORUS AD27QD oyuncu monitöründe piyasadaki en gelişmiş LED sistemi yer alıyor. RGB Fusion uygulamasını da bilgisayarınıza indirerek, sezgisel kullanıcı arayüzü ve özelleştirilebilir renk detayları ile isteğe göre şekillendirmeler yapabiliyorsunuz. LED meraklıları için ise birden fazla bölge bağımsız olarak özelleştirilebiliyor.

gigabyte monitor 006

Şahin Kanatları

Belki tasarımda dikkatinizi çekmiştir. AORUS‘un sembollerinden birisi olan kanatlar, burada monitör ile bir bütün haline getirilmiş. Arka panele göz attığınızda bir sağ, bir sol ve bir de ortada olmak üzere yer alan aydınlatmalar, burada kanatları simgeliyor.

Tasarım gerçekten bu anlamda çok iyi olmuş. AORUS serisi oyuncu ekipmanları zaten dünya genelinde çok beğenilen ve tercih edilen seriler. Firmanın ilk oyuncu monitörü modeline göre eksiği yok, fazlası var diyebiliriz.

gigabyte monitor 008

Monitörde ANC Teknolojisi

Evet, bu detaya ilk kez rastlıyor olabilirsiniz. Zira Gigabyte yeni monitöründe çift mikrofonlu yakın konuşma sesi algılama teknolojisi içeriyor. Bu sayede çevresel seslerin bozulmalarını en aza indirgediği gibi, arka plan sesleri de ortadan kaldırarak ekip arkadaşlarınızın sesinizi net bir şekilde algılamasına yarıyor.

Monitörde böyle bir teknolojinin dahil edilmiş olması açıkçası taktirimizi kazandı.

gigabyte monitor 007

Monitör ile Gelen Diğer Teknolojiler

Evet, “daha devam ediyor mu bu teknolojiler?” dediğinizi duyar gibiyim. Fakat ANC teknolojisi dışında monitörde daha 6 teknoloji daha yer alıyor. Bunları da kısaca açıklamak isterim;

  • AIM Stabilizer (Nişangahınızı oyun içerisinde hedefe daha rahat tutturmanızı sağlar.)
  • Dashboard (Oyun içerisinde FPS, RAM, CPU, GPU ve benzeri detayları görmeniz için grafik sağlar.)
  • Black Equalizer (Karanlık ortamları aydınlatarak, rakiplerinizi ıssız yerlerde net görebilmenizi sağlar.)
  • GameAssist (Oyun içindeyken zamanlama, nişangah, geri sayım aracı ve hizalama getirir.)
  • OSD Sidekick (Monitörün tüm görüntü ayarlarını ayarlamanızı sağlayan alan.)
  • PIP and PBP (Oyun içerisinde sesleri ve görüntüleri birden fazla kişinin algılamasına olanak sağlar.)

gigabyte monitor 009

Ergonomik Dizayn

Her monitörde aradığımız bir özelliktir ergonomik olması. Bu sayede istediğimiz açıda, istediğimiz şekle monitörü getirebiliyoruz. Gigabyte AORUS AD27QD monitöründe de sağ – sol dönüşler, 90 derece dikleme, 130 mm yükseltme ve alçaltmanın yanı sıra, -21 dereceye kadar da eğim fırsatı sunuyor.

gigabyte monitor 0010

Böyle bir birleşime de PCH editörlerinden “Tasarım Ödülü“nü layık gördük. Monitör ile ilgili tüm detaylar bu şekilde. Henüz ürünü test etme imkanımız bulunmadı. Fakat teknik detaylara, tasarıma ve yeniliklere bakıldığında ürün yılın performans ürünü olabilir. Bakalım detayları ürün test masamıza konuk olduğunda göreceğiz.

pch odul tasarim son versiyon

Teknik Veriler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler