Cumartesi, Nisan 27, 2024

Netflix Abonelik Ücretleri Zamlanıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Televizyonun yeni hali olarak görülen ve birçok ülkede ciddi kullanıcı sayılarına ulaşan Netflix, abonelik ücretlerine yeni bir zam uyguluyor. Tüm abonelik türlerinde geçerli olacak zam uygulaması için planlar duyuruldu.

Sunduğu orijinal dizi ve filmlerle piyasanın hakim konumunda olan Netflix, Amerika Birleşik Devletleri’nde verdiği abonelik hizmetine yeni zamlarını ekliyor. Bilgilere göre yeni zamlar, önümüzdeki üç ay boyunca yeni eski tüm abonelere yansıyacak.

Netflix aboneliklerinde en çok tercih edilen HD destekli abonelik fiyatı 11 dolardan 13 dolara, 4K destekli abonelik fiyatı ise 14 dolardan 16 dolara yükselecek. Öte yandan Netflix’in temel paket olarak adlandırdığı ve SD kalitede bir cihaz üzerinde kullanılabilen temel abonelikte de ücretlendirme, 8 dolardan 9 dolara yükselecek.

netflix ücretleri zamlanıyor 1

Artan fiyatlar her ne kadar kullanıcı tarafında hoş karşılanmasa da Netflix CEO’su Reed Hastings, fiyat artışının sunulan film ve dizi içeriğine ait lisanslar nedeniyle elzem olduğunu belirtti. Diğer tarafta orijinal içerik maliyetlerinin değiştiği de ayrı bir gerekçe. 

Ülkemizde pek bilinmese de Hulu; Disney +, WarnerMedia ve NBCUniversal gibi diğer platformların da bu alanda gelişiyor olması, Netflix’i orijinal içerik oluşturmaya ve içerik kütüphanesini geliştirmeye teşvik ediyor. Dünya çapında 140 milyona yakın abonesi bulunan platform, sadece 2018 yılında 700 orijinal içerik sundu.

Yeni zamların şimdilik Amerika Birleşik Devletleri’nde geçerli olacağı bilinse de, yakın zamanda ülkemizde de benzer bir fiyat artışı yaşanabilir. Sizce Netflix, fiyatını hak ediyor mu?

[Güncelleme]

Netflix’ten temin etmiş olduğumuz resmi bilgiye göre;

“Abonelik ücret artışları ülkelere göre şekil alacağından dolayı, ABD pazarında görülen bu artış, Tüm dünyada veya Türkiye’de benzer bir artış olacağı anlamına gelmiyor.”

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İçindekiler

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler