Cumartesi, Nisan 20, 2024

Qualcomm ve Apple Arasındaki Gerginlik Sürüyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünya’nın en büyük yonga üreticisi konumunda bulunan Qualcomm’un, iPhone XS, XS Max ve XR modelleri için Apple‘ın talepte bulunduğu modemlere sıcak bakmadığı ortaya çıktı. 

Apple’ın Baş Operasyon Sorumlusu Jeff Williams, yaptığı açıklamada Qualcomm’un yeni iPhone modelleri için hücresel modemler vermeyi reddettiğini söyledi.

 

Apple ve Qualcoom arasında süren bu yasal savaş 2017 yılından beri devam ediyor. Ortaya çıkan yeni bilgilere göre önemli yonga üreticisi konumundaki Qualcomm’un, Apple ile beraber çalışmaya sıcak bakmadığı ve modem satmak istemediği öğrenildi.

2017 yılında Apple’ın rekabete aykırı davrandığı gerekçesiyle Qualcomm’a karşı açtığı 1 milyar dolarlık tazminat sonrasında artan gerilim, Apple’a ait olan bazı patentlerin Qualcomm tarafından kullanıldığı iddia edilmesi üzerine daha da tırnamıştı.Başlıksız 2 9

Dünya’nın önemli yonga üreticisi Qualcomm’un modemler için iPhone başına 7,5 dolar istemesinin kendileri için oldukça yüksek olduğunu belirten Apple’ın modeme bu fiyatı ödememesi durumunda 5G destekli bir telefonu çıkarması oldukça sıkıntılı olabilir.

Samsung ve LG gibi dünya devi şirketlerin bu yıl içerisinde çıkaracağı akıllı telefonlarında 5G destekli modem kullanacağı bilinirken Apple’ın 5G desteğine sahip ilk iPhone modelini Eylül 2020 tarihinde çıkaracağı konuşuluyor. Eğer böyle olursa aradaki bu zaman farkı Android işletim sistemine sahip akıllı telefon üreticilerinin işine yarıyacak.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler