Cuma, Mart 29, 2024

Microsoft Katlanabilir Cihazlar Üzerinde Çalışıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçen yıl çıkan dedikodular ve bu yıl gerçekleşen CES 2019 fuarı ile artık yavaş yavaş hayatımıza dahil edilmeye başlanan katlanabilir cihazlar, Microsoft tarafında da geliştirilmeye başlandı. 

Dünya yazılım devi Microsoft, işletim sistemi Windows’u tüm platform ve cihazlara sunabilmek adına hummalı çalışmalar yürütüyor. Her ne kadar mobil tarafta kendini gösteremese de taşınabilir Surface tablet ve bilgisayarlar ile bu boşluğu dolduran şirket, şimdilerde katlanabilir ekran ve cihazlar için çalışıyor.

Ortaya çıkan bilgilere göre Microsoft; katlanabilir ekranlar, çift ekranlı cihazlar ve Surface cihazlar için işletim sistemini ve tüm uygulamaları bu alanda kullanılmak üzere uyarlamaya çalışıyor. Kod adı Andromeda olan ve çift ekrana sahip bir cihaz üzerinde denenen bu sistem, ilerleyen dönemde Intel ve diğer bilgisayar üreticileri ile de paylaşılacak ve bu alanda geliştirmeler yapılacak.

microsoft katlanabilir cihazlar üzerinde çalışıyor

Bu cihazlara özel olarak Windows Core isimli bir işletim sistemi hazırladığı bildirilen Microsoft, Surface Hub 2 ve HoloLens 2 donanımlarında bu işletim sistemini deneyecek ve bu şekilde sunacak. Son dönemde artan katlanabilir ekran rekabetinde önemli bir pay almayı hedefleyen firma, bu bağlamda mobil tarafta ARM üreticileri ile de bir araya gelecek.

Özellikle Google’ın katlanabilir mobil cihazları destekleme girişimi ile birlikte avantaj kazanan Android işletim sistemi, Microsoft için en büyük rakip olacak. Bakalım 2019 yılında gelişen bu trend, kullanıcı tarafında ne gibi karşılık bulacak?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler