Cuma, Nisan 26, 2024

Pil Değişimi Apple’ı 11 Milyar Dolar Zarar Ettirdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple’ın 2018 yılı için uyguladığı pil değişimi kampanyası, Tim Cook’un değindiği gelir kaybının en büyük sebebi olabilir. Ortaya çıkan bir iddiaya göre Apple, pil değişim kampanyası yüzünden 11 milyar dolar zarar etti.

Geçtiğimiz günlerde Apple CEO’su Tim Cook, Çin ekonomisinin yavaşlamasının yanı sıra, başlatılan pil değişim kampanyasının da 2019 yılı zararlarında önemli bir etken olarak göstermişti. Şimdi ise teknoloji yazarı John Gruber, yayınladığı bir makalede Apple’ın 29 dolarlık pil değişimi kampanyasının 11 milyon iPhone tarafından değerlendirildiğini ve normal dönemde bu değişimin bir ile iki milyon arasında olduğunu belirtti.

iphone pil değişimi 11 milyar dolar zarar 1

Eğer gerçekten 11 milyon kişi iPhone pilini, yeni bir iPhone’a 1000 dolar vermek yerine 29 dolara değiştirdiyse, Apple tarafında 11 milyar dolar gelir kaybının oluştuğu söylenebilir. Zira iPhone’unun bataryasını değiştiren bir kullanıcının yeni bir telefon almak için para harcamasına gerek kalmıyor.

Apple’ın pili eskiyen iPhone’ları gizli saklı yavaşlatması ile ortaya çıkan bu indirimli pil değişimi, Tim Cook’a göre yeni satışları hiç etkilemeyecekti. Ancak ortaya çıkan tablo ve yine Tim Cook’un düşük grafikli satış yorumları, uygulamanın Apple karına doğrudan etki ettiğini gösteriyor. Bilindiği gibi yeni iPhone XS, XS Max ve XR modelleri düşük satış oranları ile bekleneni verememiş ve üretim bandında kısmalar gerçekleştirilmişti.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler