Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Gigabyte, AMD Ryzen İşlemcili Oyuncu Laptoplarını Tanıttı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Gigabyte, alabileceğiniz en iyi oyun ve içerik oluşturucu odaklı dizüstü bilgisayarlardan bazılarını üretiyor. Ancak en heyecan verici olanı 2021 yılı sürümlerinden bazıları amiral gemisi modelleri değil.

Genç tüketicilere yönelik bir dizi orta seviye oyun dizüstü bilgisayarı olan yeni Gigabyte Gaming serisine merhaba deyin. Gigabyte basın bülteninde “Gigabyte Gaming serisi, ‘çoklu görev’ için inşa edilmiş makineler sunarak ve aynı anda birden çok ihtiyacı karşılayan, öğrenme, ticaret, oyun veya içerik oluşturma yoluyla Z Kuşağı ve Y Kuşağı kullanıcılarını hedefliyor,” dedi.

Büyük haber şu ki, yeni Gigabyte Gaming modellerinden ikisi, A5 ve A7, Gigabyte’ın AMD’nin Ryzen mobil işlemcilerini içeren ilk dizüstü bilgisayarları arasında. Özellikle, yepyeni Ryzen 5000H mobil serisi ile donatılmışlardır. Ayrıca Nvidia’nın yeni GeForce RTX 3000 serisini de içerisinde barındırıyor.

Sırasıyla 999 ABD Doları ve 1.399 ABD Dolarından başlayan fiyatlarla, 15 inç A5 ve 17 inç A7, Dell’in G5 ve Lenovo’nun Legion 5i modelleriyle rekabet edecek şekilde konumlandırılmış görünüyor. Birincisi, Ryzen tarafından da desteklenmektedir, mükemmel performans ve korkunç olmayan pil ömrü sunuyor olacak.

GIGABYTE G7 VC P02 1
Gigabyte, AMD Ryzen İşlemcili Oyuncu Laptoplarını Tanıttı! 3

Spesifikasyon olarak, dizüstü bilgisayarlar bu efsane çipleri 144Hz veya 240Hz tazelem hızına sahip ekranlarla kullanıcılara aktarıyor. Ayrıca Gigabyte’ın “türbülans önleyici eğimli fanlar, ultra sessiz PWM fan ve saf bakır ısı borusu” içeren Windforce soğutma sistemini benimsiyorlar. Gigabyte, sonucun “hem oyun hem de görsel eğlencede sansasyonel bir deneyim” olacağını söylüyor. Her iki model de bir SD kart yuvası içeriyor.

GIGABYTE G5 VC P0
Gigabyte, AMD Ryzen İşlemcili Oyuncu Laptoplarını Tanıttı! 4

Gigabyte’ın 2020’nin en beğenilen orta kademe dizüstü bilgisayarlarından biri Aorus 5‘ti. 15 inç ekrana sahip bilgisayar, düzgün klavyesi, iyi oyun performansı ve zarif tasarımıyla güçlü eleştiriler aldı: PCGamer’dan Katie Wickens, “Keskin estetiği biraz tehlikeli bile görünüyor” diye yazdı. Ancak bir dizüstü oyun bilgisayarı için bile pil ömrü sorunları vardı, konuyla ilgili TechRadar pilin iki saat kullanım sunduğunu aktarmıştı.

Ancak, bu model Intel Core i7-10750H tarafından destekleniyordu ve pil ömrü, AMD’nin Ryzen mobil işlemcilerinin Intel’in geçen yıla göre üstün olma eğiliminde olduğu bir alandı. Ryzen 5000 serisi bu eğilimi devam ettirirse, A5 ve A7 umarım bu pil kategorisinde bir gelişme yaşatabilir.

Intel hayranları asla korkmayın. Gigabyte ayrıca 10. Nesil Intel işlemcilerden güç alan yeni G5 ve G7’yi modellerini de duyurdu. Şirket şöyle söylüyor: “GIGABYTE G5 ve G7, daha fazlası için yapılmış sınırsız performans sunuyor. Daha fazla oyun, daha fazla üretim, güvenilirlik, güç ve hız ile daha fazla eğlence, “yeni normal” in yeni taleplerini karşılamak için tasarlandı. “

Gigabyte Gaming G5 1.099 dolar fiyat etiketinden başlıyor; G7 modeli ise Amerika Birleşik Devletleri’nde satışa sunulmayacak. A5 ve A7, sırasıyla 999 $ ve 1.399 $ ‘dan başlıyor ve Şubat ayının sonunda satışa sunulacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler