Çarşamba, Nisan 24, 2024

Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC PRO Yeni Sürümle Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC PRO özelleştirilmiş olan versiyonu, geçtiğimiz ilk gösterime çıkmış ve kartın özellikleri açıklanmıştı. Kart hakkında merak edilen tüm bilgileri paylaştık ama bu sürümün duyurulmasının üzerinde birkaç gün geçti geçmedi yeni bir sürüm daha geldi.

Burada kafanızın karışmaması için hemen belirtmem gerekiyor ki yeni sürümden kastımız, özelleştirilmiş olan başka bir seri değil. Yine aynı ekran kartı serisi karşımızda duruyor ama bu sefer bir revize var.

Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC PRO revize edildi!

Kartın ilk duyurulduğu zaman, 2.5 yuvalı geniş fanlı bir yapısı vardı. Biz de bu yapı üzerinde durmuştuk. Soğutma performansı yeterli gelmiş olacak ki tasarımda revize yapıldı. Yani öyle çok geniş bir kart yuvası kullanmak yerine daha dar fan alanlarına yer verildi.

Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC PRO

Bu da doğal olarak kartın incelmesini sağlamış oldu. 2.5 yuva kullanılıyordu e tabii kart incelince bu da 2 yuvaya kadar düştü.

Daha ince fanlar geldi ve haliyle kartın boyutları değişti. Genişlik 2 mm kadar azalmış, uzunlukta 4 mm kadar azalmış oldu.

Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC PRO

Anlayacağınız dostlar daha ince, daha kullanışlı ve daha az yer kaplayan bir kart geldi. Revize teknik özellikleri değiştirmedi. Yine kartta 4864 CUDA çekirdekli GA104 var. Yine 8 GB GDDR6 bellek var ve yine arttırılmış hız 1770 MHz. Hatta öyle ki konektörler için de değişiklik yok. Zaten muhtemelen bu yeni versiyon, ilk versiyon yerine satılacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler