Cuma, Mart 29, 2024

Gigabyte RTX 2060 OC Ekran Kartı Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Beklenen ekran kartı serilerinden olan RTX 2060‘ın ilk modeli Gigabyte firmasından geldi. Gigabyte RTX 2060 OC Edition modeli tasarımı ile gün yüzüne çıkarken, çok yakında piyasaya sürüleceği konusunda duyumlarımızı da aldık.

Kart 1920 CUDA çekirdeği ve 6 GB GDDR6 belleği ile birlikte gelirken, TU106 GPU mimarisini de içerisinde barındırıyor.

Gigabyte RTX 2060 OC

Şuanda 2060 serisindeki ilk kart olduğundan dolayı tüm teknik verileri elimizde mevcut değil. Fiyatlar konusunda da biraz beklememiz gerekecek. Aşağıda görsellerini gördüğünüz kart, fabrika çıkışlı olarak Overclock edilmiş ve saat hızları konusunda bilgilendirmeleri henüz yapılmamıştır.

Gigabyte’deki kaynaklarımız, GeForce RTX 2060 grafik kartının yakında piyasaya sürüldüğünü doğruladı. Kartta 1920 CUDA çekirdekli ve 6 GB GDDR6 belleğe sahip TU106 GPU bulunuyor. Aşağıda resmedilen model fabrikada overclock edilmiş, ancak tam saat onaylanmamıştır.

Bu model ayrıca 8 pinli bir güç konektörü ile geliyor. Fakat referans özelliklerine göz gezdirdiğimizde 6 pinli bir güç konektörü olabileceğine inanıyoruz. Bunu kart piyasaya çıktığında net bir şekilde görebileceğiz.

GIGABYTE GeForce RTX 2060 OC 002

RTX 2060 Ekran Kartları Ne Zaman Piyasada Olacak?

Başta Gigabyte ve diğer markaların ekran kartları bu yıl başında piyasada olması gerekiyor. Zira NVIDIA CES 2019‘da mobil (laptop) ekran kartlarını da piyasaya süreceği için, tarihin hemen hemen aynı olacağı konusunda ciddi söylenimler mevcut.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler