Perşembe, Nisan 25, 2024

Google Chrome’da Gizli Sekmeleri Kısayol Oluşturabileceksiniz

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet devi Google beyciğim şu anda tüm dünyanın nefret ederek kullandığı (çok fazla RAM tüketmesinden dolayı, yoksa iyi çocuk) internet tarayıcısı Google Chrome‘un Canary sürümünde bulunan yeni bir özelliği Chrome için geliştirmeye çalışıyor.

Google Chrome beyciğimin Canary sürümünde test edilen özellik eğer kullanıma açılırsa artık Gizli Sekmeler için masaüstü kısayolları oluşturabileceksiniz. Ayrıca bu özelliği test edebilmeniz için Chrome’un bayraklar bölümünde mevcut halde, chrome://flags terimini tarayıcınızın arama çubuğuna aratarak bulabilirsiniz.

incognito mode desktop shortcut
Google Chrome'da Gizli Sekmeleri Kısayol Oluşturabileceksiniz 2

Kullanıcıların Gizli Moddayken, tarayıcı doğrudan Gizli mod içerisinde başlatmalarına imkan tanıyacak bir masaüstü kısayolu oluşturması sağlanacak. Böylelikle önce tarayıcınızı açıp ardından Gizli mod’a geçmenize gerek kalmayacak.

Bunu nasıl yapacağız peki?

Tarayıcınızı açtıktan sonra bir Gizli sekme oluşturacaksınız ardından tarayacı barında yer alan (Gizli Sekme) yada (Incognito) ibaresine tıkladıktan sonra “Create shortcut” veya “Kısayol oluştur” ibaresine tıkladıktan sonra yeni kısayol ekranda belirecek.

Gizli Mod, ziyaretlerinizin geçmişini tutmayarak ve oturum kapatıldığında herhangi bir çerez veya diğer izleme öğelerini kaydetmeyerek daha fazla gizlilik sunar.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler