Çarşamba, Nisan 24, 2024

Google Dökümanlar’ın ‘Akıllı Oluştur’ Özelliği Artık Herkes Tarafından Kullanılabilir

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz sene Google beyciğim, Google Dökümanlar kullanıcıları için Akıllı Oluştur özelliğinin beta sürümünü duyurmuştu. Bu özellik, kullanıcıların Google Dökümanlar’daki yüksek kaliteli içeriği daha hızlı ve daha kolay bir biçimde oluşturabilmesi için önceden yazdığı cümlelere dayalı tahminler almalarını sağlıyordu.

Şimdi ise Google, G Suite kullanıcıları için özelliğin genel olarak kullanilabilir olduğunu duyurdu. Bu özellik tüm G Suite kullanıcılarına aşamalı olarak sunulacak ve G Suite kulllanıcıları tarafından etkinleştirebilir duruma gelecek. Özelliğe nasıl başlayabileceğinizi aşağıda açıkladık:

  • Yöneticiler:  Bu özellik için yönetici kontrolü yoktur.
  • Son kullanıcılar:  Bu özellik varsayılan olarak  AÇIK olacaktır ve Araçlar> Tercihler’e  gidip “Akıllı Oluşturma Önerilerini Göster” seçeneğinin işaretini kaldırarak devre dışı bırakılabilir  . Etkinleştirildiğinde, Akıllı Oluşturma önerilerini otomatik olarak görürsünüz. Beğendiğiniz bir öneriyi kabul etmek için “sekme” ya da sağ ok tuşuna basın. Google Dokümanlar’da Akıllı Oluşturma özelliğini kullanma hakkında daha fazla bilgi için Yardım Merkezi’ni ziyaret edin  .

Sürüm tarihleri

Kimler kullanacak?

  • G Suite Basic, G Suite Business ve G Suite Enterprise müşterileri tarafından kullanılabilir
  • Google Apps Eğitim Sürümü, Google Apps Eğitim Sürümü Kurumsal ve Sivil Toplum Kuruluşları için G Suite müşterileri tarafından kullanılamaz
  • Kişisel Google Hesapları olan kullanıcılar tarafından kullanılamaz

Eğer ki bu tip konularda ya da tamamen Google Dökümanlar’da yeni iseniz Google beyciğimizin sizler için oluşturduğu bir kullanma kılavuzu dahi mevcuttur. Buraya tıklayarak erişebilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler