Cuma, Nisan 26, 2024

“Google ile Oturum Aç” Devri Kapanıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet devi şirketlerden Google, web sitelerinde oturum açmaya yarayan hizmetlerinden “Google ile Oturum Aç” özelliğini kapatma kararı aldı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan şirket bu kararın alınmasında “Hesap bilgilerinin ele geçirilmesi” olduğunu belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji ve yazılım devlerinden Google’ın kullanıcılarına sunduğu ve destekleyen web sitelerinde kullanıcıların rahatlıkla, yalnızca bir tıklama ile oturum açmasını sağlayan “Google ile Oturum Aç” özelliği aç artık son buluyor.

Son yıllarda kullanıcı gizliliğine ve güvenliğine odaklanan şirket bu özelliği kullanan web sitelerinde olabilecek siber saldırılarda Google hesaplarının ele geçirilmesinin önüne geçmek için hizmeti sonlandırma kararı aldı.

Sistem tamamen kapanmıyor!

sign in with google
"Google ile Oturum Aç" Devri Kapanıyor! 2

Şirket aldığı karar ile kullanıcıların doğrudan hesap bilgilerini üçüncü taraflarla paylaşmanıza izin vermeyecek fakat bunun yerine kullanıcıların hesap ayarlarından “Uygulama Şifreleri” özelliğini aktif etmeleri ve akabinde bu yöntemi kullanarak giriş yaparken iki faktörlü kimlik doğrulama adımından geçmeleri zorunlu olacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler