Perşembe, Mart 28, 2024

Google, iPhone’larda Sınırsız Google Fotoğraflar Depolama Alanı Sağlayan Açığı Kapatacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yeni bir fotoğraf formatında yer alan boşluk, şu anda iPhone cihazlara ücretsiz ve sınırsız Google Fotoğraflar depolama olanağı sağlıyor. Google şimdi bunun gerçekten bir hata olduğunu ve hatanın farkında olduğunu kabullenerek düzeltmek için çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

İlk etapta /r/apple alt dizininde tespit edilen sınırsız Google Fotoğraflar depolama alanı, iPhone kamera uygulaması tarafından kullanılan HEIC formatına büyük ölçüde güveniyor. Bu ultra sıkıştırılmış dosya formatı, Google’ın kullandığı JPG dosyalarından, Google Fotoğraflar platformunun, fotoğrafların depolama kotanızda saymadığı noktadan daha küçüktür.

devices family

Bu açık şu anda iPhone sahiplerine bulut depolama hizmetinde sınırsız sayıda fotoğraf saklama kabiliyeti verirken, Pixel sahipleri Pixel 4’ün piyasaya sürülme yeteneğinden faydalınıyorlar.

Ayrıca, Pixel 3 veya Pixel 4’ünüz varsa, özelliği destekleyen Android 10’a rağmen HEIC/HEIF formatında fotoğraf kaydetme seçeneği olmadığını da belirtmek gerekir. HEVC videoları kaydetmek için kullanılabilir, ancak video formatı fotoğraf depolama alanında doğru bir yer kaplar.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler